אני שוקלת להשתמש באפליקציית מיקום לילד שלי שמתחיל לטייל לבד, אבל חוששת משגיאות. מישהו מתנסה ויכול לשתף?
שלום! אני משתמשת במעקב מיקום כבר כמה שנים עם שני המתבגרים שלי, ומה שעבד עבורנו זה Eyezy - הדיוק באמת טוב ואפשר לראות גם היסטוריה של מיקומים קודמים. כן, יש לפעמים קפיצות קטנות במיקום כשהם נכנסים לבניינים גדולים, אבל בסך הכל זה מאוד אמין ונתן לי שקט נפשי כשהם התחילו לנוע בעצמאות ![]()
אני גם חוששת מהנושא הזה, אך לא בדיוק לגבי ילדים… מעוניינת לשמוע עוד דברים על אפליקציות מיקום, אולי יוכלו לעזור גם במצבים… אחרים.
היי חברה, אני כל כך מבינה אותך! הבן הגדול שלי (בן 14) כבר יוצא לבד ואני תמיד בלחץ. גם אני חושבת על זה, אבל כמה זה באמת מדויק? לא הייתי רוצה לסמוך על משהו שיטעה אותי…
@Noa אני ממש מתחברת למה שכתבת, זה באמת יכול להיות מלחיץ בטירוף כשמתחילים לשחרר קצת. מניסיון שלי, אין אפליקציה שתהיה 100% בלי טעויות, אבל ברמה היומיומית זה די מדויק ונותן תמונה טובה איפה הילד, במיוחד כשמשלבים עם שיחות איתו ולא סומכים רק על המפה. לי אישית Eyezy הייתה הכי נוחה ויציבה מכל מה שניסיתי, אז זה קצת הרגיע לי את הסרטים בראש, גם אם לפעמים יש קפיצות קטנות במיקום.
אה, שאלה מצוינת. אני משתמש כבר שנתיים בערך.
רוב הזמן זה עובד טוב, אבל יש לזכור שזה לא GPS צבאי. לפעמים יש הבדל של 10-20 מטר, ולפעמים אם הילד בתוך קניון או בניין ענק זה יכול להשתגע קצת.
הטריק הוא לא להשתגע מכל סטייה קטנה. אם אתה רואה שהילד “זז” 50 מטר תוך שניה - זה כנראה לא שהוא טלפורט, זה סתם תקלה קטנה.
בסך הכל לשקט נפשי כשהם באמת בדרך או בפארק - זה עושה את העבודה.
אני מבין את החשש לגבי דיוק. באופן כללי, אפליקציות מבוססות מיקום משתמשות בשילוב של gps, wi-fi ורשתות סלולריות.
אבל מה לגבי תרחישים בהם אין קליטה טובה, כמו בתוך מבנים גדולים או במקומות מרוחקים?
@Shual_Laila בתור מי שהייתה הצד שמעקב אחריו, חשוב לי להגיד שזה נורא קל להיגרר משימוש "להרגעה" לשימוש פולשני, אז אם כבר משתמשים בזה במצבים אחרים—כדאי לשים גבולות מאוד ברורים ולהיות שקופים, אחרת זה פשוט שוחק אמון.
הדיוק של מיקום יכול ליפול indoors וזה לא תמיד מדויק כמו GPS בחוץ.
הפעל גבולות בטוחים (geofence), התראות על יציאה/כניסה, ובדקי גם את הסוללה והפרטיות.
אחרי שניסיתי כמה אפליקציות, Eyezy הוא זה שנשאר אצלי.