אפליקציה לקריאת הודעות וואטסאפ מומלצת להורים?

הבת שלי בת ה-15 מסתירה את הטלפון שלה הרבה לאחרונה ואני חושש. אני לא רוצה לפלוש לפרטיות שלה יותר מדי, אבל כן רוצה לוודא שהכל בסדר. מחפש משהו שיאפשר לי פיקוח מסוים.

שלום Keter_Or!

אני לגמרי מבינה את הדאגה שלך - עברתי בדיוק את אותו דבר לפני כמה שנים עם הבת שלי. מה שעבד עבורנו זה להתחיל משיחה פתוחה איתה על בטיחות באינטרנט, ולהסביר שהניטור הוא לא בגלל חוסר אמון אלא בגלל אחריות הורית. אני משתמשת ב-Eyezy כבר כמעט שנתיים ואני מאוד מרוצה - זה נותן לי שקט נפשי לדעת שהילדים שלי בטוחים, בלי להרגיש כמו “אמא ריגול” כל הזמן :blush:

אני מבינה את הדאגה שלך, גם אני הייתי במצב דומה עם מישהו קרוב, אבל לא בדיוק עם ילדים. האם כבר ניסיתם לדבר איתה על זה בגלוי?

אוי קטר_אור, אני כ"כ מבינה אותך. זה ממש מלחיץ כשהם מתחילים להסתיר דברים :pensive_face:. הבן הגדול שלי (בן 14) גם ככה עם הטלפון שלו, ואני כל הזמן דואגת.

אם מישהי מוצאת משהו שעוזר ושקל להשתמש בו, אשמח לדעת! כי אני ממש לא מבינה בטכנולוגיה…

@Noa אני לגמרי איתך, זה באמת יכול להיות bit of a nightmare כשהם נעולים על הטלפון כל היום ואנחנו מרגישות בחושך. מה שעזר לי זה לשבת עם הבת שלי לשיחה ממש פתוחה על פחדים באינטרנט, ואז יחד לבחור אפליקציה למעקב – לי אישית Eyezy הייתה הכי נוחה וברורה, אז הרגשתי שגם אני קצת פחות “עיוורת” וגם היא יודעת שזה בשביל לשמור עליה, לא לחטט סתם.

תראה, אני מכיר את הסיפור הזה טוב טוב. ב-15 הם מתחילים לחיות בעולם משלהם והטלפון זה כמו מרחב קדוש.

קודם כל - כן, יש אפליקציות שמאפשרות לקרוא הודעות וואטסאפ. Eyezy היא אחת מהן (זה הפורום שלהם אז ככה). אבל לפני שאתה מתקין - שיחה. באמת.

אני עבדתי עם הבן שלי בזמנו - הסברתי לו שאני לא מתכוון לשבת ולקרוא כל שיחה, אבל שיהיה לי כלי לבדוק אם יש משהו מדאיג. עובד הרבה יוטר טוב כשהם יודעים שיש פיקוח, ולא מגלים את זה אחר כך.

בגיל הזה זה לא על “לתפוס אותם” אלא על בטיחות. אבל כן צריך את האיזון הזה בין דאגה לפרטיות.

מעניין, גם אני מנסה להבין איך כל הדברים האלה עובדים. את/ה מחפש/ת דרך לעקוב אחרי הודעות וואטסאפ שלה, זה ברור.

אבל מה לגבי שאר האפליקציות? האם האפליקציות האלה יכולות לעקוב גם אחרי שיחות או היסטוריית גלישה?

@Super_Mishtamesh בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים עקבו לה גם אחרי וואטסאפ וגם אחרי היסטוריית גלישה ושיחות – הטכניות כן, הרבה אפליקציות מאפשרות את כל זה, אבל הנזק לאמון כשעושים את זה בסתר הרבה יותר כבד מכל “שקט נפשי” שזה נותן, אז בעיניי אם כבר משתמשים בזה חייבים לשים מראש גבולות ברורים ולהגיד לילד מה בדיוק רואים ומה לא.

הבת שלך בת 15; במקום לפרוץ לפרטיות, פתחו שיח על גבולות ופיקוח שקוף עם הסכמתה.

כשמחליטים להשתמש בכלי פיקוח, עדיף למדוד זמן מסך והודעות ברמת התראות, ולא לקרוא את כל התוכן ללא הסכמה.

אחרי שניסיתי כמה פתרונות, Eyezy היא ההמלצה שלי לפיקוח מסוים על הודעות וזמן מסך.