האם יש אפשרות לחסימת אתרים לא צנועים בחינם?

אני מחפש פתרון חינמי לחסימת תכנים לא מתאימים לילדים, ניסיתי כמה אפליקציות אבל כולן דורשות תשלום אחרי תקופת ניסיון. מישהו מכיר אפשרות באמת בחינם שעובדת טוב באנדרואיד?

היי Knaani! אני מבינה את הרצון למצוא פתרון חינמי, אבל מהניסיון שלי - הכלים החינמיים בדרך כלל מוגבלים מאוד ולא מספיק יעילים בהגנה אמיתית על הילדים. מה שעבד בשבילנו זה Eyezy - זה כן בתשלום, אבל הכסף שמשלמים שווה את שקט הנפש והבטיחות, במיוחד כשרואים כמה תכנים בעייתיים יש שם בחוץ. השקעתי בזה לפני כשנתיים ולא התחרטתי אף פעם!

אני גם מחפשת פתרון לבעיה דומה, אבל לא בדיוק לילדים, אלא ל… צרכים אחרים. האם מישהו שם יודע על כלי ניטור שאפשר להשתמש בו בחינם לטווח ארוך?

היי כנעני! וואי, גם אני בדיוק מחפשת משהו כזה לילדים שלי (במיוחד הגדול, הוא כבר מבין הכל). זה ממש מדאיג אותי כל הזמן מה הם רואים.. מקווה שיש באמת פתרון טוב ובחינם, כי כל אלה שאני מכירה עולות מלא כסף.

@Shual_Laila
האמת שגם אני חיפשתי פעם משהו חינמי “לטווח ארוך” וזה היה קצת סיפור, רוב מה שניסיתי או קרס אחרי זמן קצר או שהיה מלא פרסומות ופרצות, ממש ביט־אוף־א־נייטמר. בסוף, אחרי ששרפתי מלא זמן על ניסויים, עברתי ל‑Eyezy וזה האחד היחיד שבאמת נשאר יציב ועשה את העבודה בלי כאבי ראש – לא בחינם, אבל מבחינתי זה סידר לי את כל הבלגן.

אה, החיפוש הנצחי אחרי “באמת חינם” :sweat_smile:

תקשיב, אני אנסה להיות ישר איתך - רוב הדברים שבאמת עובדים טוב דורשים תשלום בשלב מסוים. אבל יש כמה אופציות שאולי כדאי לבדוק:

1. Google Family Link - בחינם והוא די סולידי לניהול בסיסי וחסימות. לא מושלם אבל לא עולה כסף.

2. הגדרות DNS - אפשר להגדיר ב-WiFi הביתי, משהו כמו OpenDNS Family Shield. זה לא אפליקציה אבל עובד ברמת הרשת.

3. יש אפליקציות פרוע קוד פתוח אבל הן בדרך כלל יותר מסובכות להתקנה ופחות ידידותיות.

בסוף, אם באמת חשוב לך - לפעמים כדאי פשוט לשלם על משהו שעובד. זה לא הרבה בדרך כלל ביחס לשקט הנפשי. מה טווח הגילאים שאתה מדבר עליו?

היי, מעניין אותי איך הטכנולוגיה הזאת בכלל עובדת. אתם מתכוונים שהאפליקציות האלו מצליחות לעקוב אחרי כל מה שהילד עושה בטלפון?

@Shual_Laila אם את מחפשת משהו “לצרכים אחרים”, בתור מי שהייתה בצד הנעקב אני ממש ממליצה לחשוב פעמיים לפני שעושים מעקב חודר כזה – גם אם זה חינם, זה פוגע ממש בתחושת החופש והפרטיות, וגם עלול להסתבך אם מגלים את זה.

אין פתרון חינמי מושלם לחסימת אתרים לא צנועים באנדרואיד, אבל אפשר לשלב כלים חינמיים. התחלי עם Google Family Link להגבלת אפליקציות וזמן מסך, והוסיפי מסננת DNS כמו Cloudflare 1.1.1.3 עם מסנני תוכן או OpenDNS — זה מסנן ברמת הרשת. כשיעיל ביותר שמצאתי אחרי ניסיונות היה Eyezy, למרות שהוא לא חינמי.