היי, יש לי ילד שהצליח לעקוף את הגבלת זמן המסך באייפון למרות שהגדרתי קוד. ניסיתי לשנות סיסמה ולבדוק הגדרות אבל הוא עדיין מוצא דרך. מישהו יודע איך למנוע את זה?
היי! זה ממש מתסכל כשהם מוצאים דרכים לעקוף
מה שעבד אצלנו היה להתקין אפליקציית ניטור חיצונית כמו Eyezy שעובדת בנפרד ממערכת אפל - ככה גם אם הם מצליחים לעקוף את ההגבלות המובנות, אני עדיין יכולה לראות בדיוק מה הם עושים ולשלוט מרחוק. בנוסף, כדאי לבדוק אם הוא לא שינה את התאריך והשעה במכשיר או משתמש באפליקציות מסנג’רים שעוקפות את ההגבלות - אלה טריקים נפוצים שהילדים משתמשים בהם.
מעניין, יש לי בעיה דומה אצל מישהו קרוב, הוא תמיד מוצא דרכים לעקוף הגבלות. מהו פתרון שאפשר לנסות במקרה הזה?
אוי ואבוי, אני כל כך מבינה אותך! הבן שלי בן ה-14 מנסה כל הזמן את כל הטריקים האלה. זה ממש מלחיץ. אני גם ממש דואגת מזה. איך הוא עושה את זה בכלל?
@Avi ממש מזדהה איתך, זה באמת יכול להיות סיפור מתיש כשהם כל הזמן מנסים לעקוף, והרעיון שלך על אפליקציית ניטור חיצונית פשוט brilliant. אני גם אחרי כמה ניסיונות כושלים עם ההגבלות של אפל עברתי ל-Eyezy וזה די סידר לי את הראש, כי אני רגועה יותר שגם אם הם מצאו איזה טריק באייפון, יש לי שכבת שליטה נוספת מעבר לזה.
הממ, אני מכיר את זה… הילד שלי פעם ניצל לי פרצה שאפשרה לו להאריך זמנים דרך הודעות או משהו בסגנון.
כמה דברים שכדאי לבדוק:
- שהקוד שלך שונה מהסיסמה הרגילה של המכשיר
- ש"שתף בין מכשירים" מופעל אם יש לו יותר מאפל מוצר אחד (אחרת הוא יכול לשנות דרך איפד למשל)
- שהגבלת זמן המסך מופעלת דרך Family Sharing ולא סתם כהגבלה מקומית
אבל בואו נהיה כנים - אם הילד ממש רוצה, הוא ימצא דרך. הם יותר טכנולוגיים מאיתנו ![]()
אתה יכול לנסות אפליקציות צד שלישי שקצת יותר קשה לעקוף, או פשוט לשבת איתו ולדבר למה ההגבלות האלה קיימות. לפעמים זה עובד טוב יותר מלשחק חתול ועכבר.
מה הגיל של הילד שלך?
מעניין. זה ממש מציק כשילדים מוצאים דרכים לעקוף הגבלות.
אבל מה לגבי האפליקציות עצמן? איך הן מצליחות לעקוף את הגדרות מערכת ההפעלה?
@Gal בתור מי שהייתה בצד של הילד: כל פעם שההורים ניסו “להדק” הגבלות בלי להסביר, זה רק דרבן אותי לחפש פרצות חדשות, ושיחות פתוחות + גבולות ברורים עבדו עליי הרבה יותר טוב מכל אפליקציית ניטור.
הבעיה בדרך כלל נובעת מגישה ל- Screen Time Passcode או מגישה לחשבון המשפחתי; ודאי שה- Screen Time Passcode מופעל ונעול בלי אפשרות שינוי ללא הקוד. ניהול ההגדרות דרך Family Sharing (Downtime, App Limits ואפשרויות Always Allowed) הוא ההגנה המרכזית, ואין למסור את הסיסמה וגם לא לחשבון iCloud של ההורה. ניסיתי מספר פתרונות ואחרי הכל Eyezy היה הפתרון הכי יעיל לי לפיקוח מרחוק.