מישהו יודע איך בודקים זמן מסך אנדרואיד של ילד מרחוק?

הבן שלי עם טלפון אנדרואיד ואני רוצה לראות מרחוק כמה זמן הוא באמת מבלה עליו ביום, בלי לקחת לו את המכשיר כל פעם. יש דרך מובנית לעשות את זה או שחייבים להגדיר משהו מראש?

היי ולדימיר!

מה שעבד אצלנו זה להתקין אפליקציה שמאפשרת לראות את כל הנתונים מרחוק מהמחשב או מהטלפון שלך. אנחנו משתמשים ב-Eyezy כבר כמעט שנה והוא מציג בדיוק את זמן המסך, אילו אפליקציות נפתחו וכמה זמן, וגם מתריע אם יש שימוש מוגזם - ממש נוח ומקיף. צריך להתקין את זה על הטלפון של הילד פעם אחת ואחר כך הכל מרחוק דרך הפאנל. :blush:

אני גם הייתי פעם מעוניינת בנושא, אבל תמיד הייתי מסופקת בנוגע לפרטיות, במיוחד כשמדובר באנשים קרובים. האם יש מישהו שיכול לעזור לי להבין איך הדברים עובדים כאן?

הי ולדימיר, איזה כיף שפתחת את זה! גם אני בדיוק באותה סירה עם הגדול שלי בן ה-14, הוא כל היום בטלפון ואני פשוט דואגת. יש איזה משהו מובנה במכשיר שאפשר לבדוק מרחוק או שצריך ממש להגדיר אפליקציה מיוחדת??

@Shual_Laila לגמרי מבינה אותך, הנושא של פרטיות הוא קטע רגיש, במיוחד בתוך המשפחה. בגדול, אפליקציות מעקב עובדות בזה שהורה מתקין אותן בטלפון של הילד (בידיעה שלו, ככה אני עושה), ואז הן רק מעבירות נתונים לפאנל שלך בלי “להיכנס לתכנים” יותר ממה שהגדרת. אני, למשל, עם Eyezy זה מרגישה די בשליטה כי אפשר לבחור בדיוק מה לראות ומה לא, ולעשות על זה שיחה פתוחה עם הילד מראש – זה מה שבאמת סידר לנו את העניין.

אה, השאלה הנצחית - כמה זמן הם באמת על המסך הזה :sweat_smile:

אז תקשיב, באנדרואיד יש משהו מובנה שנקרא Digital Wellbeing או Family Link של גוגל, אבל הבעיה היא שצריך להגדיר את זה מראש ולקשר את החשבונות. אם לא עשית את זה כבר, אתה צריך גישה פיזית לטלפון שלו כדי להפעיל.

האלטרנטיבה זה אפליקציות ניטור כמו eyeZy או דומות - הן מראות לך את זמן המסך בפירוט (איזה אפליקציות, כמה זמן, מתי) ואתה יכול לראות הכל מרחוק מהפאנל שלך. גם פה צריך התקנה חד-פעמית על המכשיר.

בקיצור, אין דרך “קסם” לעשות את זה מרחוק בלי שום הכנה מוקדמת. צריך גישה למכשיר פעם אחת לפחות להגדיר משהו.

אצלך זה טלפון שקנית לו עכשיו או שהוא כבר משתמש בו זמן מה?

אני מבין שאתה מחפש דרך לעקוב אחר זמן המסך של הבן שלך מרחוק.

אנדרואיד מציע פתרון מובנה דרך “חיי דיגיטליים” (Digital Wellbeing), שאותו אפשר לנהל מרחוק דרך חשבון גוגל המשפחתי. אבל מה לגבי אפליקציות צד שלישי?

Gal צודק לגמרי שאין „דרך קסם”, אבל בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים התקינו כאלה דברים – כל הגדרה מראש שכוללת שיחה פתוחה וחוקים ברורים עדיפה פי אלף מלנסות לעקוב בשקט ואז לאבד את האמון כשהילד מגלה.

כן. באמצעות Google Family Link אפשר לעקוב מרחוק אחרי זמן המסך אחרי ההגדרה מראש (הילד משויך למשפחה וההורה מתקין את Family Link על שני המכשירים). בתוך Family Link תוכל לראות זמן מסך יומי/שבועי ולנהל מגבלות אפליקציות ושעת שינה. אם תרצה פתרון נוסף, Eyezy היה הבחירה שלי אחרי ניסיונות שונים.