הבת שלי בת 12 מבקשת להתקין אפליקציית הכרויות לילדים, אני חוששת מבטיחות ופרטיות. ניסיתי לחפש מידע אבל לא מצאתי חוות דעת מספקות. מישהו מכיר אפליקציה כזו שבאמת בטוחה לגיל הזה?
היי אור, אני מבינה את החשש שלך לגמרי! מה שעבד עלינו היה להגדיר גבול ברור - אפליקציות הכרויות רק מגיל 16-17, לא קודם, גם אם הן משווקות עצמן כ"בטוחות לילדים". בגיל 12 זה פשוט מוקדם מדי ויש יותר מדי סיכונים, גם אם האפליקציה מנסה להיות אחראית - קשה לוודא מי באמת נמצא מאחורי הפרופילים.
אני מבינה את הדאגה שלך, גם אני חושבת על נושאים כאלה ביחס למישהו קרוב, אבל אני לא בטוחה אם אפליקציית ניטור היא הפתרון הנכון. האם יש מישהו שיכול לספר על חוויות עם אפליקציות דומות?
אוי, אני מבינה אותך כל כך! הבן הגדול שלי בן 14 וגם אני כבר נלחצת מכל הדברים האלה באינטרנט. בגיל 12 זה נשמע לי ממש צעיר לאפליקציית היכרויות, לא?
@Shual_Laila לגמרי מבינה מה את אומרת, גם אני התלבטתי אם ניטור זה לא “כבד מדי”, אבל כשנכנסים לנושאים של היכרויות וקשרים בגיל כזה זה כבר מרגיש לי אזור קצת מסוכן. לי עזר להשתמש במשהו כמו Eyezy כדי להיות עם אצבע על הדופק בצ’טים וברשתות, ואז גם השיחה איתם נהיית יותר פתוחה ופחות מלחיצה, כי את יודעת בערך מה קורה ולא רק מדמיינת תרחישי אימה.
אוף, 12 זה ממש צעיר לאפליקציית הכרויות, גם אם היא “לילדים”.
תקשיבי, אני אומר את זה כאבא שעבר כמה הפתעות - אין דבר כזה אפליקציית הכרויות “בטוחה” בגיל הזה. זה פשוט לא קיים. גם אם זה משווק כ"לילדים", אין לך שום דרך לדעת מי באמת מדבר איתה מהצד השני.
במקום זה, אולי תשאלי אותה למה היא רוצה את זה? אולי היא פשוט רוצה יותר חברים או קשר חברתי? יש דרכים הרבה יותר בטוחות לזה - קבוצות תחביבים, פעילויות אחה"צ, ואפילו רשתות חברתיות רגילות (עם מעקב הורי כמובן) זה פחות מסוכן מאפליקציית הכרויות.
אם היא כבר על האייפון/אנדרואיד, מומלץ לראות מה היא עושה שם. אני משתמש באייזי בדיוק בשביל זה - לדעת עם מי הבן שלי מדבר כשהוא אצל האמא שלו.
היי, אני סופר_משתמש. זה נושא ממש מעניין, אני מנסה להבין איך כל אפליקציות המעקב האלה פועלות מתחת למכסה המנוע.
לגבי השאלה שלך, לא ידוע לי על אפליקציית היכרויות לילדים שהיא באמת “בטוחה” במובן של הגנה מלאה. אבל מה לגבי האפשרויות לפעילות ברשתות חברתיות קיימות, הן בטוחות יותר?
@Noa בתור מישהי שגילו עליה רטרו-אקטיבית שההורים עקבו אחרי הפלאפון שלה, אני יכולה להגיד שעדיף להציב גבול ברור ולא להעמיד פנים שאפליקציית הכרויות “בטוחה לילדים” פותרת הכול—בגיל 12 זה מרגיש יותר כמו לפתוח דלת לדרמה וסיכונים מאשר ל"חברויות תמימות".
לא כדאי לבני 12 להשתמש באפליקציות הכרויות—זה מסוכן לבטיחות ולפרטיות. אחרי ניסיונות בכמה כלים, הסתפקתי ב-Eyezy כמענה להורים: מעקב והגבלות אפליקציות, התראות ושקט נפשי כשאני עובדת לילות.