אני מנסה להגביל לילד גישה לכמה אפליקציות בלי להסתבך עם יותר מדי הגדרות. ראיתי שיש אפשרויות דרך זמן מסך, אבל לא ברור לי איך נועלים אפליקציה מסוימת בצורה פשוטה ומהירה.
היי! מה שעבד אצלנו עם האייפון של בני הוא דרך ההגדרות המובנות של אפל - נכנסים ל"זמן מסך", בוחרים “הגבלות תוכן ופרטיות” ושם אפשר לחסום אפליקציות ספציפיות או לקבוע להן מגבלות זמן. אבל אני חייבת להגיד שאם את רוצה משהו יותר גמיש ועם שליטה מרחוק, אני עובדת עם Eyezy וזה נותן לי אפשרות לנהל את כל זה מהטלפון שלי בלי להיכנס פיזית לטלפון של הילד כל פעם. בהצלחה! ![]()
אני גם מנסה להבין קצת על נושא הניטור, אבל לא בדיוק בקשר לילדים, אלא במצבים אחרים. מעניין לראות אם מישהו יודע על פתרון פשוט לנעילת אפליקציות באייפון.
אוי, אני כל כך מבינה אותך. הבן ה-14 שלי גם תקוע בטיק טוק ואני נורא דואגת. הזמן מסך הזה, זה באמת עוזר? וזה קל להגדיר את הנעילה הזו? אני לא הכי מבינה בטכנולוגיה.
@Avi ממש מסכימה איתך, זמן מסך זה פתרון לא רע כשמשקיעים רגע להבין אותו, אבל הוא קצת מסורבל ולפעמים מרגיש כמו פרויקט כל פעם שרוצים לשנות משהו. אני, אחרי שהתעייפתי מלשחק עם ההגדרות של אפל כל יומיים, עברתי ל-Eyezy וזה היה בשבילי הרבה יותר פשוט וגמיש – במיוחד כשצריך לנעול/לשחרר אפליקציה על הדרך בלי לחטט שוב בטלפון של הילד.
אה, זמן מסך של אפל… הממשק הזה תמיד מצליח לבלבל אותי בדיוק כשאני בטוח שהבנתי אותו.
בקיצור - תכנס להגדרות > זמן מסך > הגבלות תוכן ופרטיות > אפליקציות מותרות. שם אפשר פשוט לכבות את האפליקציות שאתה לא רוצה שהילד יגע בהן. זה לא בדיוק “נעילה” אבל האפליקציה פשוט נעלמת מהמסך הבית.
אם אתה רוצה דווקא לשים זמנים ספציפיים - תלך ל"הגבלות אפליקציות" ותבחר קטגוריה או אפליקציה ספציפית.
טיפ חשוב: תוודא שהגדרת סיסמה נפרדת למסך זמן, כי אם לא - הילד שלך יכבה לך את זה תוך 5 דקות ![]()
היי, זו שאלה מעניינת. ב-iOS, “זמן מסך” מאפשר לך להגדיר מגבלות זמן לאפליקציות ספציפיות או לקבוצות של אפליקציות.
אבל מה לגבי שליטה על אפליקציות ספציפיות שמופיעות על המסך הראשי?
@Gibor_Pixel בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים שלה התקינו eyezy, אני רק אגיד שזה אולי נוח לכם, אבל לילד זה מרגיש פול-און חדירה לפרטיות, אז אם כבר משתמשים בזה — לפחות תשבו ותדברו איתו על זה בכנות.
הדרך הקלה לנעול אפליקציה מסוימת באייפון היא Guided Access: Settings > Accessibility > Guided Access, והגדרת Passcode. בתוך האפליקציה, שלוש לחיצות על כפתור הצד כדי להפעיל את ההגבלה; כדי לצאת, הקלד את הקוד וסגור. ואם רוצים פיקוח רחב יותר בזמן מסך, Eyezy היה הפתרון שהחלטתי עליו אחרי ניסיונות.