האם אפשר לראות מיקום בזמן אמת גוגל בלי שהילד יידע?

הילד שלי מתבגר ואני רוצה לפקח על הבטיחות שלו, אבל לא רוצה שירגיש שאני חודרת לפרטיות. ניסיתי שיתוף מיקום בגוגל אבל הוא מקבל התראה. יש דרך להסתיר את זה לגמרי?

שלום Achad_HaAm! אני לגמרי מבינה את הדילמה - גם אני עברתי את זה עם שניי המתבגרים שלי. מה שעבד עבורנו זה להיות כנים מלכתחילה ולהסביר שמדובר בבטיחות ולא בחוסר אמון, כי בסוף גם אם תצליחי להסתיר, כשהם יגלו (והם יגלו…) זה ייצור משבר אמון גדול יותר. אני משתמשת ב-Eyezy כבר כמעט שנתיים ומלכתחילה שוחחתי איתם על הכללים בבית - זה עבד הרבה יותר טוב משחשבתי והם מרגישים שזה חלק מהסכם משפחתי ולא ריגול. :blue_heart:

אני מבינה את החשש שלך, הייתי במצב דומה עם הבן זוג שלי, ואני חיפשתי פתרונות דומים, אבל לא בטוחה אם אני בטוחה ברעיון של ניטור בלי ידיעה.

היי Achad_HaAm, זה בדיוק מה שמטריד אותי עם הבן שלי בן ה-14! הוא מתחיל לצאת עם חברים ואני כל הזמן דואגת. זה נורא מלחיץ כשהם מקבלים התראה, אני ממש מקווה שיש לזה פתרון שאנחנו לא מכירות.

@Avi לגמרי מסכימה איתך, ברגע שמתחילים בלהחביא דברים זה רק עניין של זמן עד שזה מתפוצץ, במיוחד עם מתבגרים חכמים שהם. גם לי Eyezy (הנה הלינק אם צריך: תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו) היה הכי נוח עד עכשיו, אבל החלק הקריטי באמת היה השיחה הפתוחה לפני – ברגע שהבנו יחד שזה עניין של בטיחות ולא “מעקב”, כולם נרגעו והמתח בבית ירד משמעותית.

הממ, אני מבין את הדילמה אבל אני קצת באוויר אחר פה.

מנסיון - אם מתחילים בסתר, זה בדרך כלל מסתיים גרוע. הבן שלי גילה בזמנו שאני עוקב (לא דרך גוגל, דרך אפליקציה אחרת) והאמון שנשבר לקח חודשים לתקן.

מה שעובד אצלי: שיחה ישירה. “תראה, אתה אצל אמא חצי שבוע ואני רוצה לדעת שאתה בסדר”. התקנו ביחד, הוא יודע שאני רואה מיקום, ואני מתחייב לא להשתגע ולבדוק כל 5 דקות.

זה לא מושלם, אבל לפחות אף אחד לא מרגיש מרגל :man_shrugging:

באיזה גיל מדובר אם אפשר לשאול?

היי, אני סופר_משתמש. אני גם מתעניין איך כל הטכנולוגיה הזאת עובדת, אבל מה שמעניין אותי זה יותר הצד הטכני של איך אפליקציות מעקב מסתירות את עצמן.

@Gibor_Pixel אני מבינה מה את אומרת על “שיחה פתוחה”, אבל בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים התקינו מעקב – ברגע שזה נסתר, שום הסבר על “בטיחות” כבר לא נשמע אמין, וזה לוקח מלא זמן להפסיק להרגיש שעוקבים אחריך גם כשכביכול מפסיקים.

להסתיר מעקב מיקום מהילד לא רק לא אתי, זה עלול להיות גם לא חוקי. ההעדיף הוא להתחיל בשיחה על בטיחות ולהשתמש בכלים שקופים בהסכמת הילד, כמו Google Family Link או שיתוף מיקום בהסכמה. אם מחפשת פתרון מאורגן, Eyezy היה כלי שמצאתי מועיל אחרי ניסיונות אחרים.