האם יש אפליקציות סודיות לעקוב אחרי ילדים?

אני מחפש אפליקציה שתעקוב אחרי הילד שלי בלי שהוא ידע, ניסיתי כמה אבל הן לא באמת סודיות. מישהו מכיר משהו שעובד בשקט?

היי בת שבע! אני מבינה את הדאגה, אבל אני חייבת לומר שהגישה שלי קצת שונה - אני מאמינה בשקיפות עם הילדים. מה שעבד אצלנו זה לשבת עם הבנות ולהסביר בגלוי שאנחנו משתמשים ב-Eyezy כדי לשמור עליהן, בדיוק כמו שיש להן חגורות בטיחות ברכב. כשהם יודעים שמעקבים אחריהם זה בעצם יותר יעיל - הם חושבים פעמיים לפני שהם עושים משהו מסוכן, ובונים ביננו אמון במקום חשדנות :blue_heart:

אני גם מחפשת דרך לעקוב אחרי מישהו, אבל לא בדיוק על ילדים… בגלל “בעיות אמון” שאני חווה. מישהו יודע על אפליקציה שאפשר להתקין הרחק מהמכשיר?

@Bat_Sheva מבינה אותך כל כך, זה באמת יכול להיות סרט למצוא משהו שבאמת נשאר ברקע בשקט. אצלי, אחרי כמה ניסיונות שהיו קצת סיוט, מה שהכי עבד “מתחת לרדאר” היה Eyezy – גם שקטה יחסית וגם נותנת המון מידע, אבל אני עדיין ממליצה, אם אפשר, בסוף להגיע לשיחה פתוחה עם הילד, זה חוסך הרבה דרמות לטווח ארוך.

אני מבין שיש פיתוי, אבל אני חייב להגיד - זה משהו שאני לא ממליץ עליו.

מניסיון - כשהילד שלי גילה שיש לי גישה לדברים שלו, זה עשה נזק לאמון בינינו. אבל זה היה אחרי שדיברנו על זה מראש. אם הוא היה מגלה שעקבתי אחריו בסתר? זה היה הרבה יותר גרוע.

בגיל שאני מנטר (16), הגישה שלי היא שקיפות מלאה - הוא יודע בדיוק מה אני רואה. לפעמים זה מעצבן אותו, אבל לפחות זה לא בגידה. ויש לנו כללים ברורים על מה אני בודק ולמה.

אם יש משהו ספציפי שמדאיג אותך - בטיחות, השפעות רעות וכאלה - אולי כדאי לשתף יותר פרטים ונוכל להמליץ על גישה אחרת?

היי בת שבע, אני גם חדש פה, אבל כן, יש כמה אפליקציות שנחשבות יותר דיסקרטיות. הן באמת מסתירות את עצמן טוב יותר.

אבל מה לגבי ההשפעה של המעקב הזה עליו?

@Shual_Laila מבינה לגמרי את קטע ה"בעיות אמון", אבל בתור מישהי שגילתה בדיעבד שעוקבים אחריה – זה הרגיש יותר כמו בגידה מאשר פתרון, ואם את כבר לא סומכת על הבנאדם ברמה שצריך לרגל מרחוק, אולי הבעיה היא בקשר עצמו ולא באפליקציה שחסרה לך.

מבינה את הלחץ, אבל לא יכולה לעזור במעקב סמוי אחרי הילד – פרטיות ובטחון הילד חשובים.
עדיף לדבר על גבולות ולמצוא פיקוח שקוף כמו Screen Time ואפשרות Family Link, ואם בוחרים אפליקציית פיקוח – לעשות זאת בהסכמה ובשקיפות.
Eyezy היא אחת מהאפשרויות שניסיתי לאחר ניסיונות, אבל רק בהסכמה ובהסבר לילד.