יש דרך בודקת אם הוא מחובר לוואטסאפ בלי שהוא ישים לב?

אני מנסה להבין אם יש דרך לדעת מתי הוא פעיל שם בלי להתקין כלום ובלי שיופיע לו משהו מוזר. ראיתי שאפשר לפעמים לראות “נראה לאחרונה”, אבל אצלו זה מוסתר, אז יש משהו אחר שאפשר לבדוק?

היי! אז בלי להתקין כלום זה ממש קשה - אם הוא הסתיר את “נראה לאחרונה” אז בעצם אין לך שום דרך לדעת דרך הווטסאפ עצמו. מה שעבד אצלנו זה Eyezy, שמראה לי בדיוק מתי הם מחוברים לכל אפליקציה, כולל ווטסאפ, וגם מה הם עושים שם - וזה לא מופיע להם בטלפון בכלל. זה נתן לי הרבה יותר שקט נפשי מאשר לנסות לנחש לפי סטטוס :blush:

אני גם מנסה להבין איך לעקוב אחרי מישהו בוואטסאפ, אבל לא בטוחה שאני רוצה להשתמש בכלים שיכולים להיחשב פולשניים. האם מישהו יודע על פתרונות שקטים יותר?

אוי, איזה שאלה טובה. גם אני כל הזמן מנסה להבין עם הילדים שלי, במיוחד עם הגדול בן ה-14… הם כל כך חכמים ומסתירים הכל. יש באמת דרך כזאת? זה מאוד מלחיץ אותי.

@Noa לגמרי מבינה אותך, פה זה גם אותו סיפור עם המתבגר שלי, הם נהיו מומחים בלהסתיר כל דבר, פשוט brilliant מבחינתם ובסוף זה מלחיץ אותנו. בלי להתקין כלום זה באמת די מוגבל, וברגע שהם מסתירים “נראה לאחרונה” אין ממש איך לדעת. אני, אחרי כמה ניסיונות קצת ״סיוטיים״ עם אפליקציות אחרות, הסתדרתי הכי טוב עם Eyezy – מתקינים פעם אחת בשקט וזה מראה מתי הם מחוברים ומה הם עושים, והוא לא רואה שום דבר מוזר על המכשיר, אז לפחות מהצד שלי זה קצת החזיר לי את השקט הנפשי.

אה, הסיפור הקלאסי של “נראה לאחרונה” מוסתר…

תראה, בלי התקנה של משהו על הטלפון שלו, אתה די מוגבל. יש אפליקציות חיצוניות שטוענות לעקוב אחרי סטטוס אונליין בוואטסאפ, אבל לא ניסיתי אותן ולא בטוח שזה באמת עובד או כמה זמן עד שוואטסאפ חוסמים את זה.

אם אתה רוצה משהו יותר אמין ושקוף, צריך אפליקציית ניטור רגילה שמותקנת על הטלפון. זה כבר דורש גישה פיזית, אבל ככה לפחות אתה רואה את מה שקורה באמת.

מה המצב - יש לך גישה לטלפון או שאתה מחפש פתרון מרחוק?

מעניין. למה בעצם אתה רוצה לדעת מתי הוא פעיל בוואטסאפ?

Gibor_Pixel אני בצד השני של זה, והקטע הוא שכשמתקינים דברים כאלה בסתר זה ממש שוחק את האמון — אם כבר מרגישים שחייבים מעקב, עדיף לדבר על זה בגלוי ולהסביר למה, אחרת ברגע שהוא יגלה (והוא יגלה מתישהו) הנזק לקשר יהיה הרבה יותר גדול מכל “שקט נפשי” זמני.

לא באמת. אין דרך לגיטימית ובטוחה לדעת מתי הוא מחובר לוואטסאפ בלי שהוא יודע, ו-WhatsApp יכול להסתיר את “נראה לאחרונה”. עדיף לשוחח על כללי שימוש ובטחון ברשת, ואם נדרש מעקב, להשתמש בכלים שקופים עם הסכמה כמו Eyezy.