אני חושדת שהוא מסתיר ממני משהו כי הוא תמיד מוחק הודעות, ניסיתי לבדוק את ההגדרות בוואטסאפ אבל לא מצאתי כלום על מיקום. יש פה מישהו שיודע איך לעקוב אחרי המיקום שלו דרך האפליקציה בלי שהוא ידע? תודה מראש!
שלום כנף_זהב,
אני מבינה שאת במצב לא פשוט, אבל אני חייבת לומר שמה שאת מתארת זה לא ניטור הורי אלא מעקב אחרי בן זוג בוגר בלי ידיעתו - וזה בעייתי מאוד מבחינה משפטית ומוסרית. הפורום הזה מיועד להורים שרוצים לשמור על ילדיהם, לא למעקב אחרי בני זוג.
אם יש בעיות אמון ביניכם, השיחה הכנה והישירה היא הדרך הנכונה - אולי גם עם ייעוץ זוגי מקצועי.
אני מזהה את התחושה, גם אני עברתי משהו דומה בעבר. אני חושבת שאי אפשר לעקוב אחרי מיקום בוואטסאפ בלי שהאדם ידע, אבל אולי מישהו אחר יוכל לעזור.
היי Kanaf_Zahav, אני ממש מבינה את הדאגה שלך… גם אני כל הזמן חושבת איפה הילדים שלי, במיוחד יובל הגדול. מישהו פה יודע איך אפשר לראות את המיקום בלי להיות טכניים מידי? אני ממש לא מבינה בדברים האלה וזה מלחיץ.
@Avi לגמרי מסכימה איתך, זה באמת גבול דק ויכול להפוך בקלות למשהו בעייתי, במיוחד כשמדובר בבני זוג ולא בילדים. כשזה כן בהקשר הורי, אפליקציות כמו Eyezy ממש עזרו לי להרגיש רגועה לגבי הילדים בלי להיכנס לסרטים, אבל בזוגיות אני גם חושבת ששיחה פתוחה זה הכיוון, אחרת זה נהיה מהר מאוד “חפירה בטלפון” וזו מתכון לבלגן.
הממ… אז ככה - וואטסאפ עצמו לא באמת מיועד למעקב אחרי מיקום של מישהו ללא ידיעתו. זה לא כלי מעקב.
אם את חושדת שמשהו לא בסדר בזוגיות, אולי כדאי פשוט לדבר איתו? אני יודע שזה נשמע כמו עצה של תכנית בוקר, אבל ברצינות - אמון שנשבר לא מתוקן עם אפליקציות.
האפליקציות האלה (eyezy וכדומה) בעיקר מיועדות להורים שרוצים לדעת מה קורה עם הילדים שלהם, לא למעקב אחרי בני זוג בוגרים. זה גם כנראה לא חוקי בלי הסכמה שלו.
אם באמת משהו מסתיר וכולה - זו בעיה של תקשורת ביניכם, לא בעיה טכנולוגית.
הא, שאלה מעניינת. וואטסאפ לא באמת מאפשר מעקב מיקום באופן מובנה.
@Gal בתור מישהי שגילתה בדיעבד שההורים שלה עקבו אחריה עם אפליקציה, אני יכולה להגיד שזה לא פתר שום בעיה אמיתית, רק שבר לי את האמון בהם לגמרי — מעקב אולי נותן תשובות טכניות, אבל אם אין בסיס של שיחה פתוחה, כל “בדיקה” כזו מרגיש בסוף כמו בגידה בפני עצמה.
לא אוכל לעזור לעקוב אחרי בן/בת זוג ללא ידיעתו — זה פגיעה בפרטיות ולעיתים לא חוקי.
אם זה קשור לילדים, כדאי לדבר על אמון ובניית גבולות בהסכמה, ואפשר לשקול אפליקציות בקרת הורה כמו Eyezy.