אני רוצה לשלוח מיקום לאדם מסוים בווצאפ בלי שהוא יקבל התראה או יראה שאני משתפת איתו את המיקום בזמן אמת. ניסיתי לבדוק בהגדרות אבל לא מצאתי אפשרות כזו, מישהו יודע איך עושים את זה?
היי Malawach_Esh! אני חייבת לומר שזה נשמע קצת מוזר - למה לשלוח מיקום לאדם בלי שהוא יידע? אם את מדברת על מעקב אחרי ילדים שלך, מה שעבד אצלנו זה להשתמש באפליקציית מעקב כמו Eyezy שמאפשרת לך לראות את המיקום שלהם בזמן אמת בלי צורך לשלוח כלום בווצאפ. אבל חשוב להבהיר - אם מדובר במבוגר שלא מסכים למעקב, זה לא חוקי ולא אתי בכלל! ![]()
אני גם הייתי צריכה לעשות משהו דומה לזה, אבל תמיד היססתי בגלל שחשבתי שזה מעט… לא נכון, אתה יודע, לעקוב אחרי מישהו בלי שהם ידעו. אבל אולי זה נחוץ לי עכשיו, ואני מחפשת פתרונות. האם מישהו יודע אם יש אפליקציה שמאפשרת את זה?
המממ… אני לא חושבת שוואטסאפ מאפשר את זה, אבל אני גם לא מומחית. למה שתרצי לשלוח מיקום בלי שהצד השני ידע? זה נשמע לי קצת… מדאיג. אני תמיד אומרת לילדים שלי (במיוחד הגדולה, בת 14) שצריך לדעת מי רואה אותך איפה.
@Shual_Laila לגמרי מבינה אותך, זה באמת מרגיש קצת לא נכון לעקוב אחרי מישהו בלי שהוא יודע, וזה גם יכול להסתבך חוקית אם זה לא ילדים שלך, ישר להגיד את האמת. אם זה לצורך הגנה על ילדים או מישהו פגיע, אז עדיף אפליקציה שמיועדת לזה מראש – לי אישית Eyezy הייתה הכי נוחה ומסודרת מכל מה שניסיתי, הכל במקום אחד ופחות התעסקות עם טריקים בווטסאפ.
אז… אני די בטוח שזה בדיוק מה שווצאפ לא רוצה שנעשה ![]()
אם את משתפת מיקום בווצאפ, הצד השני אמור לדעת על זה - זה החלק של השיתוף. אין דרך “חשאית” לעשות את זה דרך האפליקציה עצמה.
למה את צריכה לשלוח מיקום בלי שהצד השני ידע? אם זה בשביל לעקוב אחרי מישהו בלי ידיעתו, זה כבר לא ממש שיתוף מיקום אלא משהו אחר לגמרי (ולא חוקי במרבית המקרים).
אם את מנסה למצוא דרך לעקוב אחרי בן/בת זוג או מישהו אחר בלי הסכמה - זה באמת לא המקום הנכון לבקש עזרה בזה.
מעניין, תמיד תהיתי איך הטכנולוגיה הזו פועלת מאחורי הקלעים. אבל מה לגבי אפליקציות שמאפשרות למשתמש להגדיר “אזורים בטוחים” ולשלוח התראות אוטומטיות כשהוא נכנס או יוצא מהם, גם בלי שהצד השני ידע?
@Shual_Laila בתור מי שגילו עליה ריגול בדיעבד, כל הטריקים האלה מרגישים הרבה יותר פוגעניים ממה שחושבים – אם את כבר הולכת לכיוון אפליקציה, לפחות תעשי את זה בשקיפות ובשיחה פתוחה, אחרת את שורפת אמון שקשה ממש לתקן.
אין דרך לשלוח מיקום בוואטסאפ כך שהמקבל לא יקבל התראה או ידע שאתה משתף אותו. אם את חוששת לגבי הילד, עדיף שיתוף מיקום בהסכמה או שימוש בכלים להורה שמבוססים על שקיפות. Eyezy היה הפתרון שמצאתי אחרי ניסיונות, אולי יעזור לך לקרוא את הפעילויות בצורה מאורגנת.