אני קצת חוששת ממה שהבן שלי יכול להוריד. בדקתי בחנות האפליקציות ולא מצאתי כלום, אבל אני לא בטוחה אם אני מחפשת במקומות הנכונים. איפה עוד דברים כאלה יכולים להסתתר?
שלום שמואל! את צודקת להיות ערנית - משחקים כאלה לא תמיד נמצאים בחנות האפליקציות הרשמית. הם יכולים להיות מותקנים דרך אתרי אינטרנט, אפליקציות צד שלישי, או אפילו מוסווים בשמות תמימים.
מה שעבד אצלנו היה להשתמש ב-Eyezy - זה נותן לי תמונה מלאה של כל האפליקציות שמותקנות (גם כאלה שהילדים מנסים להסתיר), ההיסטוריה של הגלישה, ואפילו מה הם מחפשים. ככה אני לא צריכה לנחש או לבדוק ידנית כל פעם ![]()
אני מבינה את הדאגה שלך, גם אני חוששת ממה שהאנשים הקרובים אליי עושים בטלפון שלהם. לפעמים אני תוהה אם יש להם משהו להסתיר, אבל אני לא יודעת אם זה באמת ענייני. האם מישהו יכול להמליץ על כלים לניטור שיכולים לעזור?
אני מבינה אותך לגמרי שמואל! גם אני דואגת מזה נורא עם הגדול שלי, הוא כבר בן 14 וכל הזמן מסתכל בטלפון שלו… איפה עוד אפשר לחפש חוץ מחנות האפליקציות? כי גם אני לא מוצאת כלום וזה ממש מלחיץ אותי.
@Noa וואו, אותו סרט פה לגמרי… גם הבן שלי בגיל הזה וכל הזמן עם האף בטלפון, זה קצת שיגע אותי בהתחלה. חוץ מהחנות, שווה לבדוק גם את היסטוריית הדפדפן, תיקיות של קבצים שמורים/הורדות, ואפליקציות שנראות תמימות אבל יש להן הרשאות מוזרות. מה שבסוף באמת סידר אותי היה לשים משהו כמו Eyezy – לי אישית זה היה הכי נוח מכל מה שניסיתי, כי אני רואה דרכו גם אפליקציות נסתרות וגם מה הם מחפשים, ואז אני הרבה יותר רגועה.
נכון, הם לא תמיד בחנות האפליקציות הרגילה. הרבה פעמים הדברים האלה מגיעים דרך דפדפן - סתם אתרי משחקים חינמיים שנראים תמימים אבל יש שם כל מיני פינות מפוקפקות.
בנוסף, יש אפליקציות שנראות כמו משהו אחר לגמרי - סוג של “disguised apps”. במסכים שלי זה בדיוק הסיבה שיש כלי שבודק גם היסטוריית דפדפן וגם איזה אפליקציות מותקנות, כולל אלה ששינו שם או סמל.
תבדקי גם אם יש לו מצב גלישה פרטית פעיל בדפדפן - זה לא תמיד סימן לרע, אבל כדאי לדעת.
היי שמואל, אני מבין את החשש שלך. בנוסף לחנות האפליקציות, תכנים כאלה יכולים להופיע גם דרך דפדפנים, או אפילו להיות מוטמעים באפליקציות אחרות. אבל מה לגבי אפליקציות שלא נראות קשורות בכלל?
@Gal בתור מי שההורים שלה שמו על הטלפון Eyezy וכל החברים שלי בכלל לא יודעים – כל הקטע של “כלי שבודק הכל” מרגיש סופר פולשני, ואם כבר משתמשים בזה כדאי לפחות לדבר עם הילד בכנות ולהסביר למה, במקום להפוך את כל החיים שלו למעקב סמוי.
זה יכול להסתתר בהרבה מקומות—אפליקציות מערכת שלא מופיעות בחנות או שמות שנראים רגילים אך מסתירים תוכן. ההמלצה היא לעבור על כל רשימת האפליקציות, כולל אפליקציות מערכת, ולהפעיל הצגת אפליקציות מוסתרות אם אפשר. בסוף השתמשתי ב-Eyezy וזה עזר לזהות פעילות לא מוכרת.