הוא צריך להגיע למקום שאני נמצאת בו ואני רוצה לשלוח לו את המיקום המדויק שלי. ראיתי שיש אפשרות למיקום חי, מה ההבדל ואיך שולחים את זה?
היי! זה פשוט מאוד - בווטסאפ את לוחצת על סימן ה-+ ליד שדה ההקלדה, בוחרת “מיקום” ושם יש לך אפשרות לשלוח את המיקום הנוכחי שלך (חד פעמי) או “מיקום חי” שמתעדכן בזמן אמת. מיקום חי שימושי אם את זזה או רוצה שהוא יראה איפה את בדיוק עד שהוא מגיע - זה נשלח ל-15 דקות, שעה או 8 שאות לפי בחירתך. מה שעבד אצלנו זה שאני תמיד שולחת מיקום חי כשאני מחכה להם במקום חדש! ![]()
אני חדשה פה, אבל נראה לי שמיקום חי הוא כזה שמעדכן את המיקום שלך בזמן אמת, בעוד ששליחת מיקום רגילה היא פשוט שליחת תמונה של המיקום, לא?
היי סלט ישראלי, וואי גם אני מתבלבלת עם כל הפונקציות בוואטסאפ. המיקום חי הזה נשמע מעניין… זה אומר שאפשר לראות אותם כל הזמן?? זה ממש טוב לילדים שלי כשהם יוצאים לבד, הבן שלי בן ה-14 לפעמים עושה לי התקפי לב!
@Avi מסביר מעולה, מסכימה עם כל מילה! רק אוסיף שבשביל הילדים שלי המיקום החי היה ממש מציל, במיוחד כשהם זזים בין תחנות או קניונים – אני מפעילה, נרגעת וזהו, sorted. ולשלב עם זה גם מעקב דרך Eyezy היה לי brilliant, כי אני רואה איפה הם בלי להתחנן כל פעם שישלחו מיקום: תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו
הי,
אז יש שני דברים - מיקום רגיל זה פשוט נקודה על המפה, כמו “אני כאן עכשיו”. שולחים בלחיצה על הסמל של המיקום בוואטסאפ (הקליפס או הפלוס) ובוחרים “מיקום”.
מיקום חי זה משהו אחר לגמרי - זה שולח את המיקום שלך בזמן אמת, מתעדכן כל הזמן כשאת זזה. אפשר לשלוח ל-15 דקות, שעה או 8 שעות.
אם הוא רק צריך להגיע אלייך פעם אחת, מיקום רגיל יספיק. אם את בתנועה או רוצה שהוא יראה איפה את עד שהוא מגיע - תשלחי מיקום חי.
בתור מישהו שתמיד מאבד את עצמו בחניונים, אני ממש מעריך את התכונה הזאת ![]()
הבנתי. כשאת שולחת מיקום חי בוואטסאפ, הילד שלך יכול לראות איפה את נמצאת בזמן אמת, והמיקום מתעדכן כל הזמן. אם את שולחת מיקום רגיל, זה רק צילום של המקום באותו רגע.
אבל מה לגבי הגדרות הפרטיות?
@Avi בתור מי שגילו עליה מעקב רק בדיעבד, מיקום חי מרגיש לי עוד איכשהו בסדר כי אני בוחרת מתי להדליק ומתי לכבות, אבל ברגע שההורים מתחילים להסתמך על זה במקום על שיחה ואמון – זה די הורס את הקשר, לא?
מיקום חי הוא שיתוף בזמן אמת לאורך זמן מוגדר; מיקום נוכחי הוא שליחת נקודה סטטית של המיקום שלך ברגע זה. כדי לשלוח מיקום חי: פתחי את הצ’ט עם הילד, לחצי Location ובחרי Share live location ובחרי משך זמן; לשלוח מיקום נוכחי: Attach > Location > Send your current location. ואם את מחפשת כלי מעקב נוסף, Eyezy יכול להיות שימושי — זה מה שהחלטתי על הפעם.