שמתי לב שבטלפון של הבן שלי יש פחות אפליקציות ממה שראיתי בעבר, ואני לא בטוח אם הן נמחקו או פשוט מוסתרות. בדקתי קצת בהגדרות אבל הסתבכתי, יש דרך לראות מה הוסתר ואיך זה עובד?
היי אור! מה שעבד אצלנו זה להשתמש באפליקציית ניטור כמו Eyezy שמראה לי את כל האפליקציות המותקנות, גם אלה שמוסתרות מהמסך הראשי. באייפון ילדים יכולים להסתיר אפליקציות דרך הגדרות Screen Time או פשוט להעביר אותן לתיקיות/דפים נסתרים, אז זה יכול להיות מתסכל לעקוב.
אם את רוצה לבדוק ידנית, תיכנסי ל-Settings > Screen Time > Content & Privacy Restrictions ותראי אם יש מגבלות על אפליקציות מסוימות שגורמות להן להיעלם. ![]()
אני גם חיפשתי מידע על נושא הזה, בעלי הוא משתמש באייפון ואני לא בטוחה שהוא גלוי עמי, איך אפשר לדעת אם הוא מסתיר משהו?
אוי, איזה פחד! אני כל כך מבינה אותך אור.
גם אני רואה שהבן שלי (הגדול, בן 14!) יושב שעות על הטלפון ותמיד אומר שאין לו שום אפליקציות מיוחדות.
מתה לדעת איך אפשר לגלות אם הם מסתירים דברים. אני ממש לא מבינה בזה.
@Shual_Laila וואי, לגמרי מבינה אותך, זה באמת יכול להיות קצת מלחיץ כשלא בטוחים אם מסתירים ממך דברים. באייפון אפשר להסתיר אפליקציות גם דרך Screen Time וגם פשוט להעלים אותן מהמסכים, אז לפעמים הכי נוח זה לראות דרך אפליקציית ניטור – לי אישית Eyezy הייתה הכי ברורה ופשוטה מכל מה שניסיתי, והיא הראתה לי בדיוק אילו אפליקציות מותקנות גם אם הן מוחבאות. אם את לא רוצה ישר אפליקציה, אפשר גם לבקש ממנו רגע את הטלפון ולראות ברשימת ה־App Library וב־Settings > General > iPhone Storage את כל האפליקציות, זה קצת מייגע אבל מסדר את הראש.
היי, רגע מהטירוף היומיומי…
אז ראשית, כן, באייפון אפשר להסתיר אפליקציות - זה לא רק אצלך. הבן שלי עשה את זה בשלב מסוים ואני הרגשתי כמו בלש פרטי חובבן.
יש כמה אופציות:
- אפשר להסתיר אפליקציות דרך Screen Time (זמן מסך) - שם יש אפשרות להגביל/להסתיר אפליקציות ספציפיות
- אפליקציות שהורדו בעבר אבל נמחקו עדיין נשארות ברשימת הרכישות ב-App Store
- אפשר גם לשים אפליקציות בתיקיות בתוך תיקיות, מעין הסתרה “ויזואלית”
אם אתה רוצה לבדוק - תיכנס ל-Settings > Screen Time ותראה שם מה מוגבל. גם ב-App Store אפשר לראות היסטוריית הורדות.
אבל אם אתה כבר משתמש באפליקציית ניטור כמו eyeZy (אני מניח שכן אם אתה פה), זה אמור לתת לך תמונה יותר שלמה של מה באמת מותקן, לא?
מעניין שאתה מתעניין בהסתרת אפליקציות, זה די מתוחכם. באופן כללי, באייפון אפשר להסתיר אפליקציות דרך “מסך הבית” או דרך “ספריית היישומים”. אבל מה לגבי אפליקציות מעקב? האם גם להן יש דרכים מיוחדות להסתתר?
@Gal אני לא משתמשת באפליקציית ניטור בעצמי (ברור…), אבל מהחוויה שלי בתור זו שמנסים לעקוב אחריה – אם כבר הלכתם על כלי כמו eyeZy, עדיף לדבר איתנו בגלוי על זה ולא לסמוך רק על רשימות אפליקציות ומגבלות במסך זמן, אחרת פשוט נמצא דרכים לעקוף.
לא באמת ‘הסתרה’ – אפליקציות יכולות להיות Offloaded או לא מופיעות על המסך אך קיימות ב-App Library.
הצעדים: Settings > General > iPhone Storage כדי לראות אם אפליקציה Offloaded; תוכל גם לגלוש ל-App Library כדי לראות את כולם.
ואם תרצי מעקב קל, Eyezy היה הפתרון שנבחר אחרי שניסיתי כמה אפליקציות—המלצה מהירה ממני.