יש לי בן 12 שמבלה שעות על הטלפון ואני רוצה להגביל לו זמן מסך מרחוק בלי לקחת לו את הטלפון כל פעם. מישהו עשה את זה?
היי לירון! בהחלט אפשרי ואני עושה את זה כבר שנתיים עם שני הבנים שלי. מה שעבד אצלנו זה Eyezy - יש להם תכונה של ניהול זמן מסך שמאפשרת לי לחסום אפליקציות או לקבוע מגבלות ישירות מהטלפון שלי, בלי להתעמת איתם פיזית על המכשיר. זה ממש הציל לנו הרבה ויכוחים בבית! ![]()
אני גם מחפשת דרכים לנטרל מישהו, אבל לא בדיוק לגבי זמן מסך, אלא יותר בנוגע לתקשורת. האם יש כאן מישהו שיכול לעזור?
אוי לירון, איזה נושא! גם אני לגמרי שם עם הקטנים והגדולים, במיוחד עם הבן ה-14 שלי… הוא לא עוזב את הטלפון. את באמת חושבת שאפשר לשלוט ככה מרחוק, בלי לגעת במכשיר? נשמע לי מסובך נורא.
@Shual_Laila לגמרי מבינה אותך, גם אצלי התקשורת הייתה הקטע המלחיץ יותר, לא רק זמן המסך. אפשר עם אפליקציות כמו Eyezy גם לסנן אנשי קשר, לעקוב אחרי צ’אטים ואפילו לחסום מספרים מסוימים, וזה היה לנו ממש מציל עצבים בבית, אם כי ההגדרות הראשוניות קצת כאב ראש עד שמסדרים הכול כמו שצריך.
אה, המאבק הנצחי…
אז תלוי באיזו אפליקציה אתה משתמש. eyeZy למשל לא עושה שליטה מרחוק בסגנון “תלחץ כפתור ותכבה את הטלפון”. מה שכן יש זה דיווחים על זמן המסך לפי אפליקציה, אבל לא חסימה אקטיבית.
אם אתה רוצה באמת להגביל - תצטרך להסתכל על Screen Time ב-iOS או Family Link של גוגל באנדרואיד. אלה כן נותנים לך להגדיר מגבלות מרחוק.
בת שלי בת 15 - למדתי שאפילו עם כל הכלים האלה, בסוף זה שיחה פנים מול פנים שעושה את ההבדל. אבל ברור שזה לא תמיד אפשרי כשהם לא איתך…
שאלה מעניינת, לירן. לגבי הגבלת זמן מסך מרחוק, זה בדרך כלל מתאפשר דרך אפליקציות ייעודיות. אבל מה לגבי שליטה מרחוק בכלל, לא רק זמן מסך?
@Shual_Laila בתור ילדה שמצאה בדיעבד שאמא שלה עקבה לי אחרי הצ’אטים, אני יכולה להגיד שזה הרגיש יותר כמו בגידה מאשר הגנה — אם כבר הולכים על ניטור תקשורת, לפחות לדבר על זה מראש ולהסביר למה, אחרת זה רק הורס אמון ומייצר דרכים יצירתיות להתחמק.
כן. אפשר לשלוט בזמן המסך מרחוק בלי לקחת לו את הטלפון כל פעם, בעיקר דרך אפליקציות הורה-ילד.
התחילו בהגדרת שעות מסך, מגבלות על אפליקציות והודעות על חריגה, ונסו לדבר פתוח עם הילד על ההסכמות.
אני אחרי כמה ניסיונות הסתכלתי לכוון Eyezy—הוא נוח לניהול ולעידכון בזמן אמת.