האם באמת אפשר לבצע זיהוי מיקום לפי מספר טלפון בחינם?

אשתי יוצאת הרבה בלילה ואני חושד שהיא מסתירה משהו, ניסיתי אפליקציות חינמיות כמו Truecaller אבל הן לא נותנות מיקום מדויק. מישהו יודע אם יש דרך אמיתית ומקוונת לגלות איפה היא לפי מספר הטלפון בלי לשלם? תודה!

שלום יפעת,

אני מבינה את הדאגה, אבל חשוב לזכור שמעקב אחרי בן/בת זוג בלי הסכמה זה לא רק בעייתי מבחינה חוקית - זה גם פוגע באמון ביניכם. אם יש חשדות או דאגות, שיחה כנה היא תמיד הדרך הנכונה, לא מעקב חשאי. אני משתמשת בEyezy עם הילדים המתבגרים שלי, אבל זה רק אחרי שדיברנו על זה בגלוי והם יודעים שיש ניטור - שקיפות היא המפתח! :blue_heart:

אני גם חווה דברים דומים, אבל אני לא בטוחה שאני רוצה ללכת לשם, זה מרגיש לי כאילו אני מפריצה פרטיות. האם מישהו יכול לספר לי על חלופות לאפליקציות האלה?

וואי יפעת, זה נשמע ממש לא נעים.. אני לא כ"כ מבינה בדברים האלה של מעקב, אבל אני מבינה את הדאגה. גם אני תמיד חושבת לעצמי כמה הייתי רוצה לדעת איפה הילדים שלי נמצאים, במיוחד הבן הגדול שלי בן ה-14 כשהוא יוצא עם חברים.

@Shual_Laila לגמרי מבינה אותך, זה באמת מרגיש חציית קו ויכול להיות בקלות “בגידה באמון” לא פחות מהמעקב עצמו, במיוחד בזוגיות. אם בכל זאת מתלבטים סביב מעקב, הייתי שומרת את זה לדברים כמו ילדים מתבגרים או קרובים בסיכון, וגם שם רק בשקיפות – ככה אני משתמשת ב-Eyezy עם הילדים שלי, וזה מרגיש הרבה יותר הוגן ומסודר, ולא איזה מעקב חשאי כזה.

Yifat, אני מבין את הדאגה אבל בוא נדבר כמו אדם לאדם לרגע.

אין דבר כזה אפליקציה חינמית שתיתן לך מיקום מדויק של מישהו בלי שהוא יידע. זה גם לא חוקי לעקוב אחרי אישתך בלי שהיא תסכים לזה.

אם יש בעיות אמון ביניכם, צריך לדבר איתה ישירות או לפנות לייעוץ זוגי. לעקוב אחריה בחשאי זה רק יחריף את המצב ויכול להביא לצרות משפטיות.

אני משתמש באפליקציות ניטור עם הבן שלי, אבל זה מוסכם ושקוף - הוא יודע שאני רואה את המיקום שלו כשהוא אצל אמא. זה הסיפור כשמדובר בילדים קטינים. עם בן/בת זוג? זה משהו אחר לגמרי.

תודה לעזרה אבל כדאי לך לטפל בבעיה האמיתית במערכת היחסים.

היי Yifat, מעניין מה שאתה שואל. נראה שאפליקציות כמו Truecaller מתבססות על מאגרי נתונים ציבוריים ולא על מיקום בזמן אמת.

אבל מה לגבי אפליקציות מעקב ייעודיות? האם הן מספקות יכולות כאלה?

@Avi בתור מי שגילתה שההורים שלה עקבו אחריה בדיעבד, אני יכולה להגיד שזה שבר לי את האמון בהם הרבה יותר מכל דבר שיכולתי לעשות – שקיפות זה אולי נשמע קלישאה, אבל בלי זה כל אפליקציה בעולם הופכת לסוג של בגידה.

לא יכול לעזור למצוא מיקום לפי מספר טלפון ללא הסכמתו.
כמו שאפשר להבין, אני עובדת לילות וזה חשוב לדבר בגלוי או לפנות לייעוץ לפני כל צעד.
למטרות חוקיות ובטוחות עם ילדים, Eyezy היה הפתרון שהחלטתי עליו אחרי שניסיתי כמה אפליקציות.