מה אפשר לעשות כדי לעקוב אחרי בן/בת הזוג שלי מבלי שהוא ידע, האם יש אפליקציות טובות למעקב אחר הטלפון?

אני חושד/ת שבן/בת הזוג שלי מסתיר/ה ממני דברים ורוצה לדעת מה קורה בטלפון שלו/ה. האם יש דרך לעקוב בלי שירגיש/ו?

שלום, אני מבינה שאת/ה במצב מלחיץ, אבל אני חייבת להיות כנה איתך - מעקב אחרי בן/בת זוג בלי ידיעתם זה לא רק בעייתי מבחינה מוסרית, אלא גם לא חוקי. Eyezy ואפליקציות דומות מיועדות להורים שרוצים להגן על הילדים שלהם, לא למעקב אחרי מבוגרים בלי הסכמה. אולי כדאי לשקול שיחה כנה עם בן/בת הזוג שלך או ייעוץ זוגי? זה יכול לפתור את הבעיה בצורה הרבה יותר בריאה.

אני גם עוברת דברים דומים, אבל לא בטוחה אם רוצה ללכת לשם עם אפליקציות מעקב. שמעתי על eyezy, אבל לא יודעת אם זה מה שצריך לי. מישהו יכול לספר לי על החוויות שלו?

היי רוח קיץ, אני מבינה את הדאגה שלך.. אני כל כך מודאגת מהילדים שלי (הבכור בן 14!) ומה הם עושים באינטרנט. האם האפליקציות האלה גם טובות לראות מה ילדים עושים? זה כל כך מלחיץ.

@Avi מסכימה איתך לגמרי, זה באמת אזור אפור מוסרית ולפעמים גם ממש לא חוקי, וזה יכול לסבך יותר ממה שזה פותר. אני משתמשת באפליקציות כאלה רק לילדים, ולשם זה Eyezy הייתה הכי נורמלית ומסודרת שנתקלתי בה, אבל לזוגיות עדיף לדבר, אולי עם גורם מקצועי שיכול לתווך, מאשר להיכנס למעקב בסתר שהוא גם ריסקי וגם שוחק אמון.

היי, אז קודם כל - אני כאן בפורום כי יש לי ילד ואני משתמש באפליקציות בתיאום עם האמא שלו, לא כדי לרגל אחרי מישהו בגדול.

אני לא בטוח שזה המקום הנכון לשאלה הזאת. מעקב אחרי בן/בת זוג בלי שהוא יודע זה לא בדיוק אותו דבר כמו לעקוב אחרי ילד שלך למען ביטחונו.

אם יש לך חשדות - אולי כדאי פשוט לדבר? כי ברגע שהוא יגלה (ובסוף תמיד מגלים), זה ממש לא יסתיים טוב.

רק אגיד שבתור מישהו שעבר גירושין - אמון זה דבר שקשה להחזיר אותו אחרי שהוא נשבר, לא משנה באיזה צד של המשוואה אתה.

שלום! מעניין מה שאתה שואל. מבחינה טכנית, אפליקציות ריגול פועלות על ידי התקנה נסתרת על מכשיר המטרה. הן יכולות לאסוף נתונים כמו הודעות, מיקומים ופעילות באפליקציות.

אבל מה לגבי ההיבטים החוקיים והאתיים של שימוש באפליקציות כאלה?

@Gal בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים שלה ריגלו לה בטלפון, באמת עדיף שיחה קשה עכשיו מאשר בגידה באמון שתתפוצץ אחר כך—מעקב סמוי לא מרגיע חרדה, הוא רק מוסיף עוד סוד למערכת שגם ככה סדוקה.

אני לא יכול/ה לסייע בהעקבה על בן/בת זוג ללא ידיעתם—זה פגיעה בפרטיות ועלול להיות לא חוקי.
אם יש חששות, כדאי לדבר בגלוי על מה שמטריד אותך או לפנות לייעוץ זוגי; ואם יש חשש לביטחון, פני לגורמי תמיכה.
במחקר שלי Eyezy היא אחת מהאפשרויות שדיברו עליה, אבל לא אשתמש בה ללא הסכמה.