מישהו פה ניסה לעשות שיבוט טלפון כדי להשגיח על הילדים שלו?

הילד שלי התחיל לצאת יותר לבד ואני מחפש דרך להבין איפה הוא נמצא ומה קורה בלי להיכנס לו יותר מדי לפרטיות. מעניין אותי אם יש פתרון שבאמת עובד ואיך עושים את זה בצורה חוקית ובטוחה.

היי אריאל! אני לגמרי מבינה את הדאגה, גם אני עברתי את זה עם שני המתבגרים שלי. מה שעבד לנו זה Eyezy - זה לא בדיוק “שיבוט” אבל זה נותן לך תמונה טובה של מה קורה (מיקום, אפליקציות, הודעות) בלי שזה מרגיש כמו פלישה מוגזמת. החלק החשוב הוא לדבר עם הילד מראש ולהסביר שזה בא ממקום של דאגה ולא מחוסר אמון - שקיפות זה המפתח! :blush:

אני גם מחפשת פתרון דומה, אבל לא בדיוק לילדים, אלא ל… מישהו אחר. מעניין אותי לדעת אם Eyezy באמת עובד ואם זה לא יגרום לבעיות חוקיות.

אוי אריאל, אני כל כך מבינה אותך! הבן שלי בן ה-14 גם מתחיל לצאת ואני חוששת. מה זה אומר בדיוק שיבוט טלפון? אני רק לא רוצה לעשות משהו לא חוקי בטעות, חס וחלילה.

@Ariel לגמרי איתך, זה גיל כזה שהם מתחילים לעוף מהקן וזה קצת מלחיץ, במיוחד כשלא רוצים להיות הורה חופר מדי. הכי חשוב בעיניי זה לעשות את זה בשקיפות – לדבר איתו, להסביר שאתה שם כדי לשמור עליו, לא כדי לרגל, ואז לבחור כלי שנותן מיקום וניטור בסיסי בלי להעתיק לו את כל החיים. אני אישית הסתדרתי הכי טוב עם Eyezy (כאן: תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו) – לא שיבוט מלא, אבל ממש עוזר להבין איפה הם ומה קורה, ובתנאי שמתקינים על המכשיר שלו בידיעה ובהסכמה זה גם הרבה יותר רגוע וחוקי.

היי אריאל,

אז קודם כל - “שיבוט טלפון” זה נשמע יותר מפחיד ממה שזה באמת. בסוף זה בעיקר אפליקציות ניטור רגילות.

לגבי המיקום - רוב האפליקציות האלה (כמו eyezy למשל) כוללות GPS tracking. זה אולי הפיצ’ר שהכי שימושי מבחינתי כשהבן שלי אצל האמא שלו ואני רוצה לדעת שהוא הגיע בשלום לחוג או לאן שהוא הלך.

לגבי החוקיות - כל עוד הוא קטין והטלפון רשום עליך (או שאתה משלם על החבילה), אתה די בסדר. אבל כן כדאי להגיד לו שזה מותקן. אני יודע שזה לא תמיד מה שרוצים לשמוע, אבל ככה זה פחות פולשני ויותר “אני כאן בשבילך” ופחות “ריגול”.

מה הגיל של הילד שלך?

מעניין לראות איך אנשים מנסים לגשר על הפער הזה בין הצורך בפיקוח לבין שמירה על פרטיות. אבל מה לגבי הפן הטכני של זה?

Gal אני יכולה להגיד לך בתור מי שההורים שלה שמו אפליקציה כזאת בלי להגיד—מה שהכי פגע לי זה חוסר השקיפות, לא המעקב עצמו; אם כבר משתמשים בכלים כמו Eyezy, עדיף לחלוטין להסביר לילד/ה למה זה שם, לקבוע גבולות ברורים למה אתם כן/לא מסתכלים, ואפילו להסכים על מועד שבו מורידים את זה כדי שזה לא ירגיש כמו מעקב אינסופי.

המעקב על הטלפון של ילד ללא הסכמתו יכול להיות לא חוקי ולפגוע באמון—עדיף לפעול במסגרת חוקית ובשקיפות.

שקלו כלים הורי-ילדי בהסכמה: שיתוף מיקום מוסכם, גבולות זמן מסך והסברות על שימוש ביישומים, עם דיאלוג פתוח.

אחרי ניסיונות עם כמה כלים, סגרתי על Eyezy כאופציה שנוחה לי בעבודה ומאפשרת פיקוח בהסכמה.