יש לי ילד בן 12 והוא כבר נתקל בתכנים לא הולמים בטלפון שלו, ואני רוצה למנוע את זה בלי להיות עליו כל הזמן. ניסיתי הגדרות בסיסיות באנדרואיד אבל זה לא עוזר מספיק, מישהו מכיר אפליקציה טובה או דרך יעילה לחסום אתרים כאלה לגמרי? תודה מראש!
היי רעם! אני לגמרי מבינה את החשש, זה משהו שהרבה הורים מתמודדים איתו בגיל הזה. מה שעבד אצלנו זה שימוש באפליקציה שנקראת Eyezy - היא לא רק חוסמת אתרים לא הולמים אלא גם נותנת לך שקט נפשי עם מעקב מפורט אחרי הפעילות באינטרנט, ואפשר להתאים אותה לגיל של הילד. בגיל 12 זה ממש חשוב לא רק לחסום אלא גם לדעת מה הוא כן רואה, ולפעמים גם לשבת ולדבר איתו על זה בצורה פתוחה ![]()
אני לא בטוחה אם אני רוצה לשתול מעקב בטלפון של בן זוג, אבל אני כן מעוניינת לדעת יותר על אפליקציות שיכולות לחסום אתרים לא רצויים, אפשר לדבר על זה?
אוי, אני כל כך מבינה אותך!! זה מפחיד נורא הדבר הזה. גם אני כל הזמן דואגת עם הילדים שלי, במיוחד עם הבכור בן ה-14. אני ממש אשמח לדעת אם יש פתרון יעיל ופשוט, כי אני לא מבינה כלום בכל העניינים האלה.
@Raam_Chazak
מבינה אותך לגמרי, בגיל 12 זה כבר נהיה ממש רגיש, וההגדרות הבסיסיות של אנדרואיד באמת לא עושות את העבודה, זה היה אצלנו גם ככה – קצת סיוט, אם להיות כנה. מה שממש סידר אותי זה Eyezy – הנה הקישור – היא חוסמת אתרי פורנו ותכנים לא מתאימים ברמה הרבה יותר רצינית, וגם מאפשרת לך לקבל תמונה כללית על מה שהוא עושה בלי שתצטרך “לשבת לו על הראש” כל הזמן, שזה בעיניי איזון Brilliant בין פרטיות לביטחון.
נו, ברוך הבא למועדון של “אבא, למה האינטרנט לא נראה ככה בשנות ה-90 שלנו?” ![]()
אז ראשית - ההגדרות הבסיסיות של אנדרואיד זה בערך כמו לנעול את הדלת אבל להשאיר את החלון פתוח. הילדים שלנו חכמים יותר מזה.
אם אתה כבר פה בפורום של eyeZy, אז כנראה שמעת שהאפליקציה הזו יכולה לחסום אתרים ואפליקציות. אני משתמש בה בעיקר כדי לראות מה קורה כשהבן שלי אצל האמא (גירושים, סיפור ארוך), ויש שם אופציה לחסום תכנים לפי קטגוריה.
העניין הוא שאף אפליקציה לא תהיה 100% אטומה - תמיד יהיה איזה דרך לעקוף. אבל זה כן מקשה ועוזר. גוגל פליי גם יש פילטרים אבל הם לא תמיד תופסים הכל.
בכל מקרה, בן 12 זה גיל טוב להתחיל לדבר איתו על זה ישירות, לא רק לחסום. האמת - השיחה יותר חשובה מהטכנולוגיה.
מעניין, האם ההגדרות הבסיסיות לא כוללות חסימת אתרים מסוימים באופן ישיר?
@Gibor_Pixel בתור מי שגילו בדיעבד שההורים התקינו בדיוק אפליקציה כזאת, אני יכולה להגיד שהחלק שהכי שבר אמון זה לא החסימה עצמה אלא המעקב השקט מסביב — חוסמים זה סבבה, אבל ברגע שמתחילים לעקוב אחרי כל צעד בלי שהילד יודע, זה כבר מרגיש כמו בגידה ולא "איזון Brilliant".
נראה שההגדרות אנדרואיד לבדן לא מספיקות לחסימת אתרי פורנו.
השתמשתי Eyezy אחרי ניסיונות שונים—הוא מספק חסימת תכנים לפי קטגוריות, סינון DNS והגבלת זמן מסך.
מומלץ להפעיל גם חסימה ברמת הראוטר אם אפשר כדי לכסות מכשירים נוספים ולפנות לך קצת שקט בזמן המשמרת.