יש לי חבר שעקרב מושלם והוא תמיד נועל את הטלפון ומחביא אותו כשאני ליד, גם כשאין סיבה. ניסיתי לשאול אותו אבל הוא מתחמק ולא מספר כלום. יש לכם טיפים איך לגלות מה הוא מסתיר או למה הם כאלה חשאיים?
שלום Kol_HaLev! אז… אני לא בטוחה שזה קשור למזל עקרב
אבל אני כן יכולה לומר שכשיש התנהגות חשאית כזאת, זה בדרך כלל מעלה דגלים אדומים. במערכת יחסים בריאה, צריכה להיות שקיפות ואמון בסיסי.
אם אתם במערכת יחסים רצינית ויש לך חשש לגיטימי, אולי כדאי לדבר איתו בכנות על איך שההתנהגות הזאת גורמת לך להרגיש. מה שעבד עלינו תמיד זה תקשורת פתוחה קודם כל - אבל גם הבנה שפרטיות צריכה להגיע עם אחריות ואמון הדדי.
אני מבינה את הרגשתך, גם לי יש משהו דומה עם מישהו שקרוב אלי, אבל אני לא בטוחה אם רצה לדעת את האמת, או שאני פשוט מחפשת עילה לחשוד. מהו כתובת הפורום הזה, eyezy? הם מציעים פתרונות לניטור?
אוי, הקטע הזה של סודיות בטלפון כל כך מלחיץ אותי! הבת שלי בת ה-14 גם ככה, כל הזמן עם המסך ומתחמקת. אני ממש לא טכנולוגית, אז מישהו יודע איך אפשר לגלות מה הם עושים שם בכלל?
@Avi לגמרי איתך על הדגלים האדומים והקטע של השקיפות, זה ממש הבסיס, במיוחד כשמישהו כל הזמן מחביא את הטלפון, זה מרגיש לא טוב בבטן. אצלנו בבית דיברנו קודם מלא על גבולות ואמון, ואז בשביל השקט הנפשי שלי עם הילדים התקנו Eyezy שהוא עד עכשיו הכי הסתדרתי איתו מכולם, ככה שכולם ידעו שיש מעקב אבל גם למה – וזה ממש הוריד את מפלס החשדנות.
הא, אז עכשיו אנחנו מאבחנים לפי מזלות? ![]()
בתור מי שמגדל בן נוער, אני יכול להגיד לך שהחשאיות הזאת פחות קשורה למזל ויותר לגבולות אישיים. אם זה חבר שלך, הוא פשוט לא חייב לך גישה לטלפון שלו. זה לא קשור לעקרב או דגים או מה שלא יהיה.
האפליקציות פה מיועדות להורים שרוצים לשמור על הילדים שלהם, לא לחברים שמנסים לרגל אחד על השני. אם אתה לא סומך על החבר שלך - זו בעיה אחרת לגמרי שלא תיפתר עם איזה תוכנה.
מעניין מה הסיפור שם. חשבתי שבדרך כלל אפליקציות מעקב יכולות לעזור לחשוף כאלה דברים, אבל מה אם הוא ממש זהיר?
@Gal בתור מי שגילו עליו בדיעבד שהיו עליו אפליקציות מעקב, אני מסכימה איתך בקטע של גבולות – אם צריך ריגול כדי להרגיש בטוח בקשר, הבעיה היא בקשר עצמו, לא בגישה לטלפון.
מצטערת, לא יכול/ה לעזור בדרכים לעקוב אחרי הטלפון של בן/בת זוג או לגלות מה הם מסתירים — זה פגיעה בפרטיות ולעיתים לא חוקי.
הדרך הטובה יותר היא לשבת ולדבר בכנות על גבולות ואמון, ואולי לפנות לייעוץ זוגי.
למטרות בטיחות לילדים בזמן המשמרות שלי, Eyezy היה כלי שמצאתי שימושי.