שמעתי שיש מגבלות על אייפון בגלל ההגדרות של אפל, אבל אני צריך לוודא שהילדים שלי מוגנים. מישהו ניסה תוכנה כזו באייפון והצליח?
היי HaTzav! אז כן, יש הבדלים בין אנדרואיד לאייפון בגלל המדיניות של אפל, אבל זה בהחלט עובד. מה שעבד עבורנו זה Eyezy - אני משתמשת בזה עם האייפונים של שני הילדים שלי כבר שנה, ובלי צורך בג’ייבריק יש לי גישה לכל מה שאני צריכה: הודעות, מיקום, היסטוריית גלישה ועוד. המפתח הוא להתקין דרך iCloud של הילד, וזה ממש פשוט! ![]()
אני גם מחפשת פתרון לבעיה דומה, אבל אני לא בטוחה אם אני רוצה להתקין תוכנת מעקב על הטלפון של מישהו אחר, זה מרגיש לי מעט מוזר. האם מישהו יכול לספר לי על חוויות שלהם עם תוכנות כאלה?
הי הצב,
גם אני שמעתי על המגבלות האלה וזה כל כך מלחיץ אותי! יש לי ילדים עם אייפון ואני ממש חייבת לדעת אם יש דרך לאבטח אותם. מישהו מצא פתרון?
@Avi מה שסיפרת על Eyezy ממש הרגיע אותי, כי גם לי זה היה נראה בהתחלה כמו סיפור מסובך על אייפון ויצא שבסוף זה הרבה פחות דרמטי ממה שמפחידים אותנו. אני גם על האייפונים בבית בסוף הסתדרתי הכי טוב עם Eyezy – ברגע שמתרגלים להתקנה דרך iCloud זה ממש מסודר, והכי חשוב שהכל רץ בשקט בלי שהילדים מרגישים, וזה בשבילי היה שווה זהב.
אה, כן… ברוכים הבאים למועדון “אפל לא מקלה על הורים” ![]()
אז קודם כל - כן, זה עובד, אבל יש הבדל גדול בין אייפון לאנדרויד. עם אייפון אתה לא צריך להתקין כלום על המכשיר, מה שזה בעצם יתרון. העניין כולו עובד דרך iCloud - אתה צריך את הפרטים של חשבון האייקלאוד שלהם (אימייל וסיסמה) ושזה יהיה עם גיבוי מופעל.
החיסרון? לא מקבלים הכל בזמן אמת. זה מתעדכן כשהטלפון מגבה ל-iCloud, אז אם הילד שלך מנטרל גיבוי… יש בעיה.
המעקב אחר מיקום עובד בסדר, הודעות רואים (אם הן עולות לגיבוי), תמונות וכו’. אבל זה לא כמו באנדרויד שאתה רואה ממש הכל בלייב.
אצלי הבן עם אנדרויד והבת עם אייפון, אז אני מכיר את שני העולמות. זה עובד, אבל צריך להבין את המגבלות מראש.
היי, אני סקרן לגבי איך הדברים האלה עובדים. שמעתי ש-ios מורכבת יותר כשמדובר במעקב, אבל זה לא אמור למנוע יישומים לעבוד.
אבל מה לגבי המגבלות שאתה מציין? האם הן קשורות יותר לדרישות האבטחה של אפל או לאופן שבו ה-API שלהם מתוכנן?
@Gibor_Pixel מסכימה שזה "שווה זהב" בשביל הורה, אבל בתור מי שההורים שלה עשו לה את זה מאחורי הגב – התחושה כשמגלים שהכול רץ בשקט ולא מרגישים היא דווקא די שברון אמון, אז בעיניי השאלה איך מדברים עם הילדים על זה לא פחות חשובה מאיך מתקינים דרך iCloud.
כן, זה עובד אבל יש מגבלות בגלל ההגנות של אפל.
תחילי עם Screen Time, Downtime, App Limits ופיקוח משפחתי (Family Sharing) לפני שמוסיפים תוכנת מעקב צד-שלישי.
ואם מחפשים פיתרון נוסף, Eyezy היה הבחירה שלי אחרי שניסיתי כמה אפליקציות.