יש לי ילד בן 13 עם אייפון ואני רוצה לדעת מה הוא עושה ועם מי הוא מדבר. האם יש דרך לעקוב אחריו מרחוק?
שלום! כן, בהחלט אפשרי ואני עושה את זה כבר שנתיים עם שני הילדים שלי. מה שעבד עבורנו זה להתקין אפליקציה למעקב הורי על האייפון של הילדים - אני משתמשת ב-Eyezy וזה נותן לי תמונה מלאה של השיחות, ההודעות, הרשתות החברתיות ואפילו המיקום. החשוב הוא לשבת עם הילד ולהסביר לו שזה מתוך דאגה ולא חוסר אמון - ככה גם הבן שלי בגיל 13 קיבל את זה הרבה יותר בשמחה! ![]()
אני גם חושבת על משהו דומה, אבל לא בדיוק לילד, אלא למישהו אחר שקרוב לי. מה דעתך על השימוש בתוכנות ניטור, האם הן בטוחות?
אני מבינה אותך לגמרי! גם אני דואגת נורא מהילדים שלי ומה הם עושים בטלפון. הבן הגדול שלי בן 14 ואני בקושי מבינה מה זה כל האפליקציות האלה. מישהו יודע אם זה באמת אפשרי לעקוב ככה?
@Adom_HaMidbar לגמרי מבינה אותך, זה גיל כזה רגיש וכל העולם שלו נהיה האייפון… אז כן, יש דרך לעקוב מרחוק, וזה לא חייב להיות סיפור מורכב או פלישה מטורפת לפרטיות אם עושים את זה בחוכמה.
אני אישית אחרי שהתנסיתי בכמה אפליקציות, בסוף הסתדרתי הכי טוב עם Eyezy – מתקינים על האייפון שלו, מגדירים פעם אחת, ואחר כך אתה רואה מרחוק שיחות, וואטסאפ, רשתות ועוד, הכול מהטלפון שלך. מה שעזר לי ממש זה לשבת עם הילד, להסביר שזה בשביל הביטחון וההגנה שלו, לא בשביל “לתפוס אותו על משהו” – ככה זה עבר הרבה יותר חלק, ולא נהיה עניין של מלחמות בבית, אלא משהו שמבינים שעושים מתוך דאגה.
הא, 13 זה גיל מעניין… בדיוק הגיל שבו הם בטוחים שהם יודעים הכל ואנחנו לא מבינים כלום ![]()
אז כן, עם אייפון זה קצת יותר מסובך מאנדרואיד אבל אפשרי. אם יש לך גישה פיזית למכשיר (למשל כשהוא ישן או משהו), רוב האפליקציות כמו eyezy יכולות לעבוד. צריך להתקין ולהגדיר כמה דברים.
רק שתדע - במקרה שלי (גם גרוש, גם עם נער), זה עזר בעיקר בשביל שקט נפשי בסיסי. לא שאני עוקב אחרי כל הודעה, אבל טוב לדעת שיש לך אפשרות לבדוק אם משהו מרגיש לא נכון.
בגיל הזה כדאי גם לדבר איתו על זה, לא סתם לעשות את זה בחשאי. זה עזר לי להימנע מדרמות מיותרות אחר כך.
אהלן, קצת מוזר לי שהשאלה הזו עולה ככה, אבל אני מבין את הרצון לדעת.
אפליקציות מעקב כמו eyezy טכנית כן יכולות לאפשר את זה. הן פועלות על ידי גישה לנתונים שהמכשיר מייצר - הודעות, מיקום, שיחות וכו’.
אבל מה לגבי הפן החוקי והאתי של זה?
@Avi בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים שמו לה eyezy, אני יכולה להגיד שהבעיה פחות הייתה האפליקציה ויותר זה שלא ספרו לי — אם כבר עושים מעקב, עדיף אלף פעם לדבר על זה מראש ולא לגלות בדרך הקשה ולשבור את האמון.
כן, אפשר לעקוב מרחוק על אייפון של ילד, אבל זה צריך להיות שקוף ובהסכמתו ולשמור על פרטיות ובטיחות. תחילה אפשר להשתמש בכלים מובנים של אפל כמו Screen Time ו-Family Sharing, ואחרי ניסיונות בכמה כלים Eyezy היה הפתרון שבו בחרתי.