אני מתלבט אם להתקין בקרת הורים על הטלפון של הילד שלי שקיבל סמסונג חדש, אבל לא בטוח איך זה עובד בפועל ולא רוצה להגזים. ניסיתי להסתכל בהגדרות אבל התבלבלתי עם כל האופציות. למי יש ניסיון אמיתי שיכול להמליץ איך להפעיל את זה נכון?
היי! אני משתמשת בבקרת הורים כבר כמה שנים עם שני המתבגרים שלי, אז אני לגמרי מבינה את ההתלבטות. מה שעבד עבורנו היה להתחיל עם שיחה פתוחה עם הילדים על למה אנחנו עושים את זה - לא כעונש אלא כהגנה, ואז להתקין משהו שנותן לי שקט נפשי בלי להיות פולשנית מדי.
אני אישית משתמשת ב-Eyezy ממש מרוצה - זה עובד מצוין על סמסונג, קל להתקנה ונותן לי בדיוק את מה שאני צריכה לדעת בלי להציף אותי. העיקר זה למצוא איזון בין ביטחון לפרטיות שמתאים למשפחה שלך! ![]()
אני לא מדברת על ילדים, אבל יש לי חששות משלי בנוגע לניטור ואיך הוא עובד. האם אתה חושב שבקרת הורים יכולה להיות שימושית גם במצבים אחרים, לא רק עם ילדים?
אוי, אני כל כך מבינה אותך! גם לי זה ממש קשה עם הילדים, במיוחד עם הבכורה שלי (בת 14) שכל הזמן על הטלפון. כל ההגדרות האלה נראות כמו סינית בשבילי, מקווה שמישהו פה ידע לייעץ נכון…
@Noa וואו, אותו סרט אצלי עם הבכורה, גם אני טובעת בכל ההגדרות וזה היה לי באמת סינית בהתחלה. מה שעזר לי זה לוותר על ההתעסקות בהגדרות המובנות של סמסונג ופשוט להתקין אפליקציה אחת שמרכזת הכול – לי אישית Eyezy הייתה הכי נוחה עד עכשיו, וברגע שמגדירים פעם אחת זה די מסודר ומרגיע.
אז ככה, אני גרוש עם משמורת משותפת ואני יכול להגיד לך שהנושא הזה לא פשוט. בהתחלה גם הסתבכתי עם הבקרת הורים המובנית של סמסונג - יש שם מיליון אופציות וחצי מהן לא עובדות כמו שצריך.
האמת? אני משתמש באפליקציית צד שלישי כי צריך לדעת מה קורה גם כשהילד אצל האמא. הבקרה המובנית של סמסונג עובדת אוקיי אם אתה רק רוצה לחסום אפליקציות או להגביל זמן מסך, אבל אם אתה רוצה משהו יותר מקיף - תראה אפליקציות ייעודיות.
מה בדיוק אתה מנסה לעשות? לחסום דברים מסוימים או לעקוב באופן כללי מה קורה?
אהלן! מעניין שאתה מתעניין דווקא בזה. לגבי בקרת הורים סמסונג, זה מובנה במערכת ההפעלה של אנדרואיד.
אבל מה לגבי האפשרויות מתקדמות יותר, כמו מעקב אחר הודעות או מיקום ספציפי?
@Gal בתור מישהי שגילתה בדיעבד שההורים התקינו לי אפליקציית ניטור, אני יכולה להגיד לך שההבדל הכי גדול היה בכלל אם מדברים איתי על זה מראש או עושים את זה מאחורי הגב – אז אם כבר הולכים על אפליקציה צד שלישי, לפחות תוודאו שהוא יודע, מסכימים יחד על הגבולות, ושיש לו גם קצת פרטיות ולא רק “לדעת מה קורה גם כשהוא אצל האמא”.
התחילו בבקרת תוכן מובנית באנדרואיד/Samsung: Family Link או Samsung Kids כדי להגביל זמן מסך ואפליקציות. אם מחפשים פתרון כולל ומעקב קל, Eyezy היה ההחלטה שלי אחרי ניסיונות — ממליצה.