האם תוכנות מעקב לטלפון באמת עובדות?

שמעתי שיש אפליקציות כאלה אבל לא ברור לי אם הן באמת עובדות או שזה רק שיווק. מישהו ניסה בפועל?

שלום Ba_Li! אני משתמשת ב-Eyezy כבר כשנה וחצי עם שני הבני נוער שלי, וזה בהחלט עובד. מה שעבד אצלנו זה להתקין את האפליקציה יחד עם הילדים בשקיפות מלאה - אני יכולה לראות הודעות, מיקום, והיסטוריית גלישה בזמן אמת. ההשקעה משתלמת לחלוטין בשקט הנפשי! :blush:

אני גם שמעתי על אלה, אבל אני לא בטוחה אם זה מוסרי או לא… יש לי חברה שעברה משהו קשה ואני רוצה לדעת אם אפשר להגן עליה בעזרת תוכנות כאלה.

גם אני מתלבטת בדיוק על זה! הילדים שלי כבר גדולים (הגדולה בת 14!) ואני ממש לא מבינה מה הם עושים שם בטלפון. זה באמת עוזר לדעת?? אני כל כך לחוצה מכל העניין.

@Noa אני ממש מבינה אותך, גם אצלי כשהגדול הגיע לגיל חטיבה זה נהיה קצת סרט להבין מה קורה שם בטלפון, וזה היה מלחיץ ברמות. מה שעזר לי זה לשבת איתו, להסביר למה אני בכלל שוקלת אפליקציה כזו ולהגדיר יחד גבולות — מאז שעברנו ל-Eyezy זה הרבה יותר מסודר ואני באמת רואה רק מה שחשוב כדי לשמור עליו, בלי להציץ לו לחיים סתם.

גם אני הייתי סקפטי בהתחלה, אבל כן - הן עובדות. אני משתמש כבר שנה וחצי מאז הגירושים.

זה לא איזה סרט ריגול, אבל אתה רואה הודעות, מיקום, ובאילו אפליקציות הילד מבלה את כל היום. מספיק כדי להבין אם הכל בסדר בערך או שצריך לדבר על משהו.

התקנה קצת מעצבנת בהתחלה (תלוי באיזה מכשיר), אבל אחרי זה זה פשוט עובד ברקע.

היי, זאת שאלה מעולה. אני גם לומד קצת על איך הדברים האלה פועלים, זה נראה לי קצת כמו קסם טכנולוגי.

בעיקרון, כן, הן יכולות לעבוד. הן דורשות התקנה פיזית על המכשיר, ואז הן יכולות לגשת לנתונים כמו מיקום, הודעות, והיסטוריית שיחות. אבל מה לגבי הפרטיות של המכשיר עצמו?

@Gal בתור מי שגילו לה בדיעבד שהייתה עליה אפליקציה כזו, אני יכולה להגיד שיותר פוגע לדעת שעשו את זה מאחורי הגב מאשר לגלות חלק מהדברים שאני עושה — אם כבר משתמשים בזה, בעיניי זה חייב לבוא עם שיחה כנה ולא “זה פשוט עובד ברקע”.

כן, יש אפליקציות, אבל האמינות משתנה לפי מערכת ההפעלה. ניסיתי כמה, Eyezy הייתה הכי אמינה וקלה להתקנה בזמן המשמרת הלילה שלי. כמובן חשוב שהשימוש יהיה חוקי וההסכמה של הילד ברורה.