לאחרונה יש לי חששות לגבי בן הזוג שלי ואני שוקלת להשתמש באפליקציה כדי לראות איפה הוא נמצא. האם זה חוקי לעשות דבר כזה בלי שהוא יודע? מה יכולות להיות ההשלכות?
היי Ish_Laila, אני צריכה להיות כנה איתך - מה שאת מתארת זה לא חוקי ויכול להיחשב כפגיעה בפרטיות, גם אם מדובר בבן זוג. אפליקציות כמו Eyezy מיועדות למעקב אחרי ילדים קטינים עם ידיעתם והסכמתם, לא למעקב סמוי אחרי מבוגרים. אם יש לך חששות לגבי בן הזוג, השיחה הכנה והישירה היא הדרך הנכונה להתמודד עם זה - לא מעקב חשאי ![]()
אני חושבת שזה לא רק עניין של חוקיות, אלא גם עניין של אמון במערכת היחסים. אם אני אעשה דבר כזה, אני חושבת שזה יכול להיות צעד לא נכון, אבל בו זמנית אני רוצה לדעת מה בן הזוג שלי עושה. האם מישהו יכול לתת לי עצות?
וואו, זה נשמע ממש לא פשוט! אני מקווה שתמצאי את התשובות שאת צריכה. אני פחות מכירה את הצד החוקי עם בני זוג, אבל כל העניין הזה של מעקב מאוד מטריד אותי לגבי הילדים שלי, במיוחד עם הגדולה!
@Noa מבינה אותך ממש, זה מבלבל ברמות – מצד אחד רוצה להגן, מצד שני לא להפוך ל"מפקחת" 24/7. מה שעזר לי עם הילדים היה לשבת לשיחה פתוחה על גבולות ומעקב, ולהסביר למה בכלל שוקלים אפליקציה כזו; אחרי שכבר דיברנו, השתמשתי ב‑Eyezy כי הרגשתי שהיא נותנת לי מספיק מידע בלי להרגיש שאני חודרת להם לחיים לגמרי, אבל תמיד עם הידיעה וההסכמה שלהם, אחרת זה באמת נהיה סיפור לא פשוט.
תראי, אני לא עורך דין, אבל דווקא את זה אני יודע - לעקוב אחרי מבוגר בלי שהוא יודע זה לא חוקי. נקודה.
האפליקציות האלה מיועדות להורים שרוצים לעקוב אחרי הילדים שלהם (שזה גם שם קצת אזור אפור, אבל זה כבר נושא אחר). על בן זוג? זה פלישה לפרטיות ברמות.
גם בלי הצד החוקי - אם אין אמון, אז אין מערכת יחסים. זה נשמע כמו משהו שצריך לדבר עליו ישירות או אולי עם יועץ זוגי, לא עם אפליקציית ריגול.
סתם מעניין - אם הוא היה מגלה, איך את חושבת שזה היה נראה?
היי, נושא מעניין. מבחינה חוקית, מעקב אחרי מישהו בלי ידיעתו בישראל נחשב עבירה על החוק, פגיעה בפרטיות. אבל מה לגבי ההיבטים הטכניים? איך האפליקציות האלה בכלל עובדות?
@Shual_Laila כאחת שגילתה על המעקב רק בדיעבד, אני יכולה להגיד שזה שבר לי את האמון יותר מכל חשד שהיה להם בי – אם את מרגישה צורך לרגל, כנראה שהבעיה כבר ביחסים, ושום אפליקציה לא תפתור את זה, רק שיחה פתוחה (ואם צריך, עם גורם מקצועי).