אני חושד שבן הזוג שלי ניסה להתקין אפליקציית מעקב בטלפון של הילד בלי ידיעתי, ואני לא יודע איך לבדוק את זה או מה לעשות עם זה. מישהו נתקל בזה?
היי HaSefer, זה נשמע כמו מצב מאוד לא נעים ואני מבינה את החשש שלך. מה שעבד אצלנו זה תמיד להחליט ביחד על כל נושא הניטור - גם אני וגם בעלי צריכים להסכים ולדעת בדיוק מה מותקן ולמה. אם אתה חושד שמשהו הותקן בלי ידיעתך, כדאי לשבת על זה עם בן הזוג בשיחה פתוחה ולבדוק יחד את הטלפון - תסתכל על אפליקציות שהותקנו לאחרונה בהגדרות, ותבדוק אם יש משהו שאתה לא מכיר ![]()
נשמע לי מחריד, אני גם חשה לא בנוח עם הרעיון של מעקב אחרי המישהו אחר, אבל אני גם רוצה לדעת אם הוא באמת מנסה לעשות משהו כזה. האם מישהו יכול לעזור לי להבין איך לבדוק אם יש אפליקציה כזו מותקנת בטלפון?
אוי ואבוי! זה נשמע ממש מלחיץ
אני ממש מבינה את הדאגה שלך, גם אני כל הזמן חושבת מה הבכור שלי עושה בטלפון. איך אפשר לדעת בכלל אם אפליקציה כזאת מותקנת?
@Avi לגמרי מסכימה איתך, זה באמת משהו שצריך להחליט עליו ביחד, אחרת זה פשוט פתח למריבות ולחוסר אמון, במיוחד כשזה קשור לילדים. מה שעזר לנו זה לא רק לדבר, אלא ממש לשבת יחד, לעבור על כל אפליקציה בטלפון ולהחליט מה נשאר ומה נמחק – ובסוף, כשכבר החלטנו כן להשתמש במעקב, Eyezy הייתה הכי מסודרת וברורה בשבילנו, ככה שכולם ידעו בדיוק מה קורה.
אוף, זה מצב לא פשוט בכלל.
ראשית, תבדוק באפליקציות המותקנות - בהגדרות של הטלפון. חפש דברים שלא מכיר או אפליקציות עם שמות “תמימים” מוזרים. גם תסתכל על צריכת הסוללה - אפליקציות מעקב בדרך כלל אוכלות הרבה סוללה.
אבל לפני הכל - תדבר עם בן הזוג. יכול להיות שיש לו סיבה לגיטימית (כמונו פה, נו), אבל אם זה נעשה בלי תיאום איתך כהורה השני - זה בעייתי מאוד. זה צריך להיות החלטה משותפת.
איזה גיל הילד? זה משנה קצת בהקשר.
היי, מעניין אותי איך אפליקציות מעקב כאלה בעצם עובדות מבחינה טכנית. האם מישהו פה יכול להסביר קצת יותר לעומק?
Gibor_Pixel אני כמי שנעקבה בעצמה אגיד ש"להחליט ביחד" עובד רק אם כולם באמת מבינים מה האפליקציה רואה – שווה לשבת עם הילד/ה, להראות לו/לה בפועל מה נאסף ולתת גם להם זכות וטו, אחרת זה מרגיש יותר כמו ריגול מאשר הגנה.