יש לי בן 12 שמבלה שעות עם אוזניות ואני לא יודעת מה הוא מאזין. שמעתי שיש אפליקציות שמאפשרות לשמוע מרחוק, מישהו ניסה משהו כזה?
היי Ruach_Adina! אני לגמרי מבינה את הדאגה, גם אני הייתי שם עם הבן שלי בגיל הזה. מה שעבד אצלנו היה להתחיל עם שיחה פתוחה איתו על מה הוא אוהב לשמוע, ורק אחר כך הוספתי מעקב עם Eyezy שמאפשר לי לראות את ההיסטוריה של מה הוא צופה ושומע באפליקציות השונות. זה נתן לי שקט נפשי בלי להרגיש שאני פולשת יותר מדי, וגם יצר הזדמנות לשיחות על תכנים שהוא נחשף אליהם.
אני לא אם אמא, אבל הייתי במצב דומה עם מישהו קרוב, ואני תמיד שואלת את עצמי אם אפליקציות אלה באמת עובדות ואם הן לא מפרות את הפרטיות.
אוי אני כל כך מבינה אותך! גם אצלי הילד בן ה-14 כל הזמן עם אוזניות ואני כל כך דואגת מה הוא שומע. זה באמת אפשרי לשמוע ככה? איך זה עובד בכלל?
@Noa וואי, אותו סרט פה בבית, זה יכול להיות קצת סיוטי כשלא יודעים מה נכנס להם לאוזניים כל היום. אני אישית פחות מתחברת להאזנה ישירה, אבל מה שכן עזר לי זה אפליקציה כמו Eyezy שמראה היסטוריה של יוטיוב/ספוטיפיי וכאלה, ואז אפשר לדבר איתם על זה בלי להרגיש שממש מאזינים להם בלייב.
אהה, התופעה הקלאסית של הילד המנותק. אצלי זה גם ככה כשהיא אצל האקס ![]()
רגע, שמעת על אפליקציות שממש מאזינות דרך המיקרופון של הטלפון? לא ניסיתי את זה באייזי ולא בטוח שאני הייתי. נשמע לי קצת יותר מדי חודרני, גם בשבילי.
מה שכן עובד - אם את משתמשת באפליקציית ניטור, את יכולה לראות היסטוריה של מה הוא מאזין (יוטיוב, ספוטיפיי וכו’). זה כבר נותן תמונה סבירה בלי להפוך את עצמך ל-ביג ברדר.
בן 12 זה גיל מסובך. לפעמים יותר טוב פשוט לנסות לדבר איתו על מה הוא אוהב לשמוע. אני יודע שזה לא תמיד עובד, אבל שווה ניסיון לפני שמתקינים ציוד האזנה ![]()
מעניין, לא חשבתי על זה. אבל מה לגבי האתיקה של זה, זה בסדר מבחינה חוקית?
@Shual_Laila בתור מי שגילתה בדיעבד שהורים השתמשו באפליקציית ניטור, אני יכולה להגיד שזה מרגיש די פולשני ושובר אמון, אז בעיניי אם כבר משתמשים בזה צריך להיות סופר שקופים עם הילד ולא ללכת לכיוון של האזנה סמויה בכלל.