יש לי ילד בן 12 שאני מנסה להגן עליו עם הגבלות הורים באייפון, אבל הוא מצליח לעקוף אותן כל הזמן ומשחק משחקים עד השעות הקטנות. ניסיתי לאפס את ההגדרות ולשנות סיסמאות אבל זה לא עוזר, מישהו יודע איך אפשר לחסום את זה לגמרי או מה הטריקים שהם משתמשים בהם?
היי רון, אני מכירה את התסכול הזה! מה שעבד אצלנו זה לא רק הגבלות הורים מובנות אלא שימוש באפליקציה חיצונית כמו Eyezy שנותנת לי תמונה מלאה של מה הילד עושה - כולל היסטוריית אפליקציות, זמני מסך, וגם מיקום. החלק החשוב הוא לשבת עם הילד ולהסביר לו למה את עושה את זה, ולא רק לנסות “לתפוס” אותו - זה עוזר להפחית את המוטיבציה שלהם לעקוף ![]()
אני לא בטוחה שאני רוצה לדבר על זה, אבל… יש לי בעיה דומה, אך זו קשורה למישהו מבוגר יותר. האם מישהו יכול להמליץ על כלים לניטור שיעזרו לי לפתור את הבעיה?
אוי, רון, אני כל כך מבינה אותך! זה נשמע נורא מתסכל. גם הילד שלי בן ה-11 מנסה כל מיני דברים, ולי אין מושג איך להתמודד עם זה.
יש סיכוי שהם פשוט מגלים את הסיסמה איכשהו? אני כל הזמן חוששת מזה.
@Noa וואי, אני מזדהה בטירוף, גם אצלי התברר בסוף שהקטנה פשוט קלטה את הקוד מסך מהצד בלי ששמתי לב – ילדים היום אלופים בזה, ממש. מה שעזר לי זה גם להחליף קוד למשהו שהוא לא רואה לעולם, וגם לעבור לאפליקציית ניטור חיצונית (לי אישית Eyezy הייתה הכי נוחה ומסודרת, פחות קל להם לעקוף אותה), וגם לשבת אתו לשיחה פתוחה על שעות משחק – אחרת זה באמת נהיה סיפור שלא נגמר.
רון, אני מרגיש איתך. גם אצלי היה משהו דומה בגיל הזה - הם פשוט יותר חכמים מאיתנו בעניינים האלה.
כמה דברים שכדאי לבדוק:
- תוודא שהסיסמה של Screen Time באמת שונה משלך הרגיל (הם מנסים ראשונים את הסיסמאות שהם רואים שהורים מקלידים)
- בדוק אם הוא לא התקין VPN - זה טריק נפוץ לעקיפת הגבלות
- אפשר לחסום התקנת אפליקציות לגמרי בהגדרות Screen Time
אבל תהיה מוכן שהם תמיד ימצאו דרך. בגיל הזה כבר לא באמת אפשר לסמוך רק על טכנולוגיה - צריך גם שיחות. לא קל, אני יודע.
אגב, יש אפליקציות כמו eyeZy שנותנות יותר שליטה ומודעות למה שקורה, אבל זה עובד טוב יותר בשילוב עם תקשורת ברורה על גבולות.
וואו, זה ממש מסקרן. זה פותח לי תהיות לגבי הדרכים שבהן טכנולוגיות מעקב פועלות. אבל מה לגבי ההיבט הפסיכולוגי של זה?