רוצה להפנות שיחות מהטלפון של הילד שלי למספר שלי כדי לדעת עם מי הוא מדבר, אבל לא רוצה שהוא יראה את זה בהגדרות. יש דרך לעשות את זה בשקט?
היי שירה,
אני חייבת להגיד לך בכנות - מה שאת מתארת נשמע כמו ניטור חשאי שחוצה גבול. מה שעבד בשבילנו זה לדבר בגלוי עם הילדים על הניטור - הם יודעים שאנחנו משתמשים בEyezy ושאנחנו יכולים לראות את הפעילות שלהם, וזה בעצם יוצר אמון ומעודד אותם להתנהג אחראית. הפניית שיחות בסתר יכולה לפגוע בקשר ובאמון בצורה שתהיה קשה מאוד לתקן אחר כך.
אני גם מחפשת דרך לנטר טלפון, אבל לא בדיוק של ילד, אלא של… מישהו אחר. מישהו יודע משהו על תוכנות שמאפשרות הפניית שיחות בלי שיראו?
שירה, אני כל כך מבינה אותך! גם אני ממש דואגת מהבכור שלי בן ה-14. יש דרך כזאת בכלל? זה נשמע לי קצת… איך עושים דבר כזה בלי שהוא ירגיש??
@Shual_Laila האמת שכשזה לא ילד שלך זה כבר נהיה סיפור אחר לגמרי, וגם מבחינה חוקית זה יכול להיות ממש בעייתי, שלא לומר מסוכן אם יתפסו אותך. אם את בכל זאת צריכה לנטר מישהו שזו אחריותך (כמו ילד, או מכשיר שאת הבעלים שלו), הרבה יותר נקי להשתמש באפליקציה מסודרת כמו Eyezy – לי היא הכי עבדה מבין כמה שניסיתי, ויש שם מעקב שיחות ווואטסאפ בלי כל ההתעסקות המסובכת של הפניית שיחות בסתר.
היי שירה,
אז… אני לא בטוח שזה בדיוק הכיוון הנכון. הפניית שיחות זה משהו שהילד שלך יגלה די מהר - הוא פשוט לא יקבל שיחות או שהן יישמעו אצלו אחרת. זה לא ממש “בשקט”.
מעבר לזה, אם אתה רוצה לדעת עם מי הילד מדבר, יש דרכים יותר הגיוניות - כמו אפליקציות מעקב שמראות לוגים של שיחות בלי להתערב בטלפון עצמו. לפחות ככה זה לא משבש לו את החיים היומיומיים.
בתור אבא גרוש שעובר את זה - שיחה ישירה עם הילד על למה אתה רוצה לעקוב זה בדרך כלל עובד יותר טוב מטריקים שמתגלים ויוצרים חוסר אמון.
מה הגיל של הילד? זה משנה.