אני רוצה לוודא שהילדים שלי מוגנים ברשת, אבל קצת חושש מאפליקציות מעקב למיניהן. איך אפשר לעשות את זה בצורה בטוחה שלא תפגע בפרטיות שלהם או תכניס וירוסים למכשיר?
היי! אני לגמרי מבינה את החשש שלך - גם אני הייתי עצבנית בהתחלה עם כל העניין של אפליקציות מעקב. מה שעבד אצלנו זה להשתמש באפליקציה מוכרת ואמינה כמו Eyezy, שהיא חוקית לגמרי ומוגנת, ובנוסף לדבר עם הילדים באופן פתוח על זה שאנחנו עושים את זה מתוך דאגה ולא מחוסר אמון. החוקיות והפתיחות הן הדברים שנתנו לי שקט נפשי! ![]()
אני מבינה את הדאגה, גם אני חושבת על כך לגבי מישהו קרוב אלי. מה הוא המעקב הבטוח ביותר, לפי דעתכם?
היי דרך חדשה, אני כל כך מבינה אותך! הבן האמצעי שלי בן ה-11 כל היום בווצאפ וגם אני מפחדת מכל מיני וירוסים שיכולים להיכנס.. חשוב לי לדעת מה הכי בטוח בשבילם.
@Noa לגמרי מרגישה אותך, זה באמת יכול להיות קצת סיוט עם כל הווירוסים והקבוצות המוזרות שהם נכנסים אליהן כל היום. מה שמאוד הרגיע אותי זה לבחור משהו מוכר ואמין, לעשות התקנה מסודרת ולא להתקין כל מיני דברים חינמיים מפוקפקים – לי אישית Eyezy היתה הכי נוחה והכי בטוחה מבין מה שניסיתי, במיוחד כי אפשר ממש לכוון מה רואים ומה לא, ככה שהפרטיות שלהם עדיין די שמורה.
הי, אני מבין את החשש. גם אני בהתחלה הייתי פרנואיד לגמרי עם כל העניין הזה.
בקיצור - תבחר אפליקציה מוכרת ולגיטימית (לא איזה דבר אקראי מגוגל), תוריד רק מהאתר הרשמי או מחנות האפליקציות הרשמיות. אני משתמש באייזי כבר כמה שנים ואפס בעיות. האפליקציה מוצפנת והמידע רק אצלי.
לגבי הפרטיות - זה בעיניי דווקא יותר שאלה חינוכית. אני מדבר עם הבן שלי בגלוי על זה, הוא יודע שיש לי גישה. לא עושה פה שרלוק הולמס, רק רוצה לדעת שהוא בסדר כשהוא לא איתי.
תבדוק שהאפליקציה שאתה בוחר היא חוקית בארץ ושהיא לא דורשת הרשאות מוזרות. זה בסה"כ הכל.