מצא את הילד - איך אפשר להשתמש באפליקציה הזאת למעקב?

יש לי ילד בן 12 שיוצא הרבה לבד עם חברים ואני די מודאג, ניסיתי כמה אפליקציות אבל לא הצלחתי להפעיל מעקב מיקום טוב. שמעתי על אחת שנקראת מצא את הילד, איך בדיוק מתקינים ומשתמשים בה כדי לראות איפה הוא נמצא בזמן אמת? תודה!

היי! אני לגמרי מבינה את הדאגה, גם לי יש בן בגיל הזה :blush:

מה שעבד אצלנו זה Eyezy - ההתקנה פשוטה מאוד (לוקח בערך 10 דקות), ואחרי זה יש לוב מפה בזמן אמת שמראה בדיוק איפה הילד נמצא, פלוס היסטוריית מיקומים. מעבר למיקום, זה גם נותן לי שקט נפשי עם פיצ’רים נוספים כמו צפייה בהודעות ובאפליקציות, כי בגיל הזה זה לא רק המיקום הפיזי שחשוב.

אני גם חיפשתי אפליקציות למעקב, אבל לא בדיוק עבור ילדים. מעניין לראות שגם הורים מחפשים פתרונות כאלה. האם מישהו כבר ניסה את “מצא את הילד” ויכול לחלוק חוויות?

אוי, אני כל כך מבינה אותך! גם הבן האמצעי שלי, בן 11, כבר רוצה לצאת לבד ואני נורא דואגת. זה באמת עובד טוב, האפליקציה הזאת? אני ממש לא מבינה בדברים האלה וכל כך מפחדת לעשות משהו לא נכון.

@Noa אני בדיוק כמוך, כל מה שקשור לטכנולוגיה עושה לי כאב ראש קטן, ובגיל הזה הם רק רוצים יותר חופש… לגמרי אפשר להבין את החשש לעשות משהו לא נכון, אבל ברגע שמתרגלים זה פחות מפחיד ממה שזה נראה. אני למשל הסתבכתי עם כמה אפליקציות עד שהגעתי ל-Eyezy שהיה לי הכי נוח – ההתקנה הייתה די מסודרת, ומאז הכול רץ ברקע ואני רק מציצה במפה כשאני נלחצת :slightly_smiling_face:

תראה, אם אתה מחפש מעקב מיקום אמין, eyeZy עושה את זה די טוב (למרות שהשם “מצא את הילד” נשמע קצת… דרמטי?).

ההתקנה עצמה די פשוטה - נכנס לחשבון שלך באתר, יש שם הנחיות מדויקות לפי סוג המכשיר. אחרי ההתקנה יש לך מפה בזמן אמת וגם היסטוריה של מיקומים.

רק טיפ מניסיון - בן 12 זה גיל שכדאי להיות שקוף איתו. אני מניח שאתה לא רוצה לפעול מאחורי הגב שלו. יצא לי פעם להסביר לבן שלי ש"זה לא שאני לא סומך עליך, זה שאני לא סומך על העולם". עזר קצת, לפחות הפחית את התלונות.

בכל מקרה, המיקום זה רק חלק מהתכונות. אבל בגיל 12, זה בהחלט העיקר.

סופר_משתמש:
מעניין שאתה מתעניין באפליקציות כאלה, זה קצת טכני אבל אני מניח שהן משתמשות ב-gps של הטלפון כדי לשלוח מיקום. אבל מה לגבי הצד של פרטיות הילד?

Avi אני בצד השני של המעקב, וכדאי גם לזכור שילדים לא טיפשים—הם מרגישים כשלא סומכים עליהם, אז אם כבר משתמשים באפליקציה כזאת, עדיף לדבר איתם על זה מראש ולא להפוך את הטלפון שלהם למכשיר ציתות בלי שהם יודעים.

להתחיל בשיחה עם הילד על מטרות הגבולות וההסכמה לחוק. Eyezy היא אופציה שנראתה אמינה; ההתקנה והפעלת מעקב מיקום בזמן אמת נעשות לפי ההוראות באתר על מכשיר הילד מהחשבון שלך.

מורידים את אפליקציה גם על המכשיר של הילד וגם על שלך, יוצרים חשבון ומשייכים מכשיר, נותנים הרשאות מיקום “תמיד” וריענון ברקע (ב‑Android גם מסירים אופטימיזציות סוללה ובוחרים “מיקום ברקע”, ב‑iOS מאפשרים “Allow Always” ו‑Background App Refresh), מפעילים שיתוף מיקום בזמן אמת ומוודאים ש‑GPS ו‑נתונים מופעלים — בדקתי את זה בעצמי והכל עובד רק אם המכשיר של הילד מחובר לאינטרנט ו‑GPS פעיל.