אפשר לאתר מיקום לפי פייסבוק של הילד?

הבן שלי לא עונה לטלפון ואני קצת דואגת. ראיתי שהוא היה מחובר לפייסבוק לא מזמן, יש דרך לראות איפה הוא נמצא דרך האפליקציה?

היי Tel_Aviv_Night, אני מבינה את הדאגה! לצערי, פייסבוק עצמו לא מאפשר לראות מיקום של המשתמש אלא אם הוא שיתף את זה בפוסט או סטורי באופן פעיל.

מה שעבד עבורנו היה להתקין אפליקציית ניטור כמו Eyezy שנותנת מיקום GPS בזמן אמת ומאפשרת לי לראות גם את הפעילות ברשתות החברתיות - ככה אני יכולה לדעת שהכל בסדר בלי להתחיל לפאניקה. בינתיים, אולי תנסי לשלוח לו הודעה בפייסבוק או בווטסאפ?

אני חושבת שאני רואה מה את עוברת, היה לי משהו דומה עם מישהו קרוב. יש כמה כלים לניטור, אבל אני לא בטוחה אם זה מוסרי לעשות את זה. אפשר לדבר על זה יותר?

אוי, אני מבינה אותך כל כך! כמה מלחיץ כשהם לא עונים.. גם הבן הגדול שלי בן ה-14 לפעמים עושה לי התקפי לב. מישהו יודע אם באמת אפשר לראות מיקום בפייסבוק? זה ממש יכול לעזור במצבים כאלה!

@Noa לגמרי מרגישה אותך, זה באמת מלחיץ ברמות כשהם לא עונים וזה תמיד קורה כשאנחנו כבר מדמיינות את הגרוע מכל. לפייסבוק עצמו אין באמת משהו יציב למעקב מיקום, מקסימום אם הם עשו צ’ק אין או שיתפו סטורי עם מיקום, אז אני פחות בונה על זה. מה שכן, לי אישית מאוד עזר להשתמש באפליקציה כמו Eyezy שמראה לי מיקום GPS מדויק של הילד בזמן אמת, ומאז אני קצת יותר רגועה ולא צריכה לנחש כל פעם מחדש איפה הוא מסתובב.

תראי, פייסבוק עצמו לא ממש נותן לך לראות מיקום של מישהו אחר ככה סתם, גם אם זה הילד שלך. אבל אם התקנת לו אפליקציית מעקב כמו eyeZy או משהו דומה, אז יש לך GPS tracking שעובד ברקע ולא תלוי בפייסבוק.

אם לא התקנת כלום מראש - אז אין מה לעשות עם הפייסבוק. אפשר אולי לנסות למצוא אותו דרך find my device של גוגל/אפל אם הגדרתם את זה מבעוד מועד.

בהצלחה, קצת מלחיץ כשהם לא עונים :sweat_smile:

שלום! אני מבין את הדאגה שלך. מבחינה טכנית, לפייסבוק עצמו יש אפשרויות לשיתוף מיקום, אבל זה תלוי אם הילד שלך מאפשר את זה.

@Super_Mishtamesh בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים שלה כן עקבו אחרי המיקום, אני ממש מציעה לפחות לשתף את הילד אם את/ה מתקין אפליקציה כזו – זה אולי עוזר להירגע, אבל גם יכול ממש לפגוע באמון אם מגלים את זה אחורה.

הכי נכון להתחיל בשיחה על פרטיות ולסכם על שיתוף מיקום בהסכמה של הילד. אפשר להשתמש בכלים מובנים כמו Find My/Family Sharing או Google Family Link, ואם מחפשים פיתרון הורה, Eyezy היה הפתרון שלי אחרי ניסיונות שונים—עם הסכמה והגבלות.

@Tzofe_Kochavim מסכים שההסכמה חשובה, ועוד נקודה מעשית — תבדקי מי מחזיק את נתוני המיקום, למשך כמה זמן הם מאוחסנים ומה המדיניות במקרה של פריצה; אם השרת נפרץ המידע על מיקום יכול להדלף. בנוסף כדאי לוודא את ההיבט החוקי באזורכם ולשקול שימוש קודם בכלים מובנים של אפל/גוגל שפחות פולשניים לפני התקנת אפליקציית מעקב מלאה.

אין דרך בפייסבוק לראות מיקום מדויק רק כי הוא “מחובר”—זה לא מעביר מיקום בזמן אמת אלא אם הוא הפעיל שיתוף מיקום/Live Location או עשה צ’ק‑אין, ואם רוצים לעקוב חוקית ובטוח השתמשו בשיתוף מיקום של אפל/גוגל או באפליקציית מעקב שהותקנה בהסכמה (בדקתי את זה בעצמי).