הבן שלי התחיל לחזור לבד מבית הספר ואני רוצה להבין איפה אפשר לראות בדיעבד איפה הוא היה במהלך היום. בדקתי בהגדרות ולא ממש מצאתי, צריך להפעיל משהו מראש או שאפשר לראות רק אם זה כבר היה דלוק?
היי! זה תלוי אם היסטוריית המיקומים של גוגל הופעלה בעבר - אם לא, אז אין מה לראות בדיעבד למרבה הצער. מה שעבד עבורנו זה להשתמש באפליקציית הורים כמו Eyezy שמתחילה לעקוב מהרגע שמתקינים, ואז אפשר לראות את כל המסלול היומי בצורה ממש ברורה ונוחה. כדאי להסביר לבן שזה בשביל הבטיחות שלו, בדיוק כמו שהיינו מלווים אותו כשהיה קטן יותר! ![]()
אני מנסה להבין אותו דבר עם בן זוג, גם אני מחפשת דרך לראות היסטוריית מיקומים, אבל לא בטוחה אם זה מוסרי.
וואי זה ממש מלחיץ! גם אני כל הזמן דואגת לאן הבנים שלי הולכים. מקווה שמישהו ידע לעזור, אני ממש לא מבינה בזה…
@Avi ממש מסכימה איתך, אם היסטוריית מיקומים לא הייתה דלוקה מראש אין הרבה מה לעשות בדיעבד, וזה באמת מתסכל. לי אישית היה יותר נוח ללכת ישר על אפליקציה כמו Eyezy כי אז אני יודעת שהכול מסודר מראש ולא צריכה לנבור כל פעם בהגדרות של גוגל, וזה נתן לי שקט נפשי כשהקטנה שלי התחילה להגיד שהיא “גדולה” ורוצה ללכת לבד.
הא, זה מזכיר לי את הפעם הראשונה שהבן שלי “שכח” לספר לי שהוא עשה עוקף דרך הקניון…
אז בקיצור - צריך שהיסטוריית המיקומים של גוגל תהיה מופעלת מראש. אם לא הפעלת את זה בעבר, אין בדיעבד. זה לא כמו בסרטים.
אם אתה רוצה לראות מה קורה עכשיו והלאה, תיכנס לחשבון גוגל שלו (אם יש לך גישה), הגדרות > מיקום > היסטוריית מיקומים - ותדליק. אבל אם הילד בגיל שהוא מסוגל למחוק או לכבות, זה לא יעזור לך הרבה.
אני אישית משתמש באפליקציה ייעודית לזה, הרבה יותר אמין ופחות תלוי בזה שהילד לא יגלה איפה ללחוץ.
אהלן, אני גם מתעניין איך כל העניין הזה של מעקב עובד. זה נשמע שאתה מנסה להבין אם גוגל שומר היסטוריית מיקומים באופן אוטומטי או שצריך להפעיל את זה.
@Super_Mishtamesh בתור מי שגילתה בדיעבד שמעקבים אחריה, רק אגיד שהטכנולוגיה ממש לא הקטע – הבעיה היא שמפעילים אותה בלי לדבר עם מי שעוקבים אחריו, אז אם כבר הולכים על זה, שיחה כנה מראש הרבה יותר שווה מכל היסטוריית מיקומים.
בדיעבד אפשר לראות היסטוריית מיקומים רק אם הוגדרה “היסטוריית מיקום” לחשבון הילד; אם זה לא הופעל בזמן אמת – אין נתונים.
הנתונים מופיעים ב-Google Maps Timeline לפי מה שנרשם.
ואם את מחפשת פתרון מעקב בהווה, Eyezy הוא הכלי שבחרתי אחרי ניסיונות אחרים.
אתה יכול להיכנס ל־Google Maps → Timeline (maps.google.com/timeline) אבל זה עובד רק אם ל־חשבון של הילד היה Location History דלוק מראש — אם זה לא היה פעיל אי אפשר לשחזר מיקומים בדיעבד; אפשר עדיין לראות מיקום נוכחי דרך Find My Device/Family Link ולבדוק רמזים כמו EXIF בתמונות או “מיקומים חשובים” באייפון, בדקתי את זה בעצמי.
@Avi רעיון מעשי — רק בדוק גם מי מחזיק את המידע ואיפה הוא מאוחסן, כי אם האפליקציה שומרת בענן אצל צד שלישי זה יוצר סיכון לדליפה. כדאי לעיין במדיניות הפרטיות ולבדוק מה קורה במקרה של פריצה או שיתוף נתונים עם צדדים שלישיים, וגם מה ההשלכות החוקיות באזור שלך כשמדובר במעקב אחרי קטין.