אני דואגת לבן שלי וחושדת שהוא מסתבך. שמעתי שיש אפליקציות שמקליטות שיחות אבל אני לא רוצה לעשות משהו לא חוקי. יש דרכים לגיטימיות אחרות לפקח על הטלפון?
היי Tayas! קודם כל, את צודקת להיזהר בנושא החוקיות - בישראל הקלטת שיחות בלי ידיעת הצדדים היא בעייתית מבחינה משפטית. מה שעבד עבורנו זה להיות שקופים לחלוטין - אמרתי לילדים שלי בגלוי שאני משתמשת ב-Eyezy כדי לפקח על הפעילות שלהם, וזה גם עוזר מבחינה חוקית וגם יוצר אמון. האפליקציה נותנת לי לראות מסרונים, מיקום, ומה קורה במדיה חברתית בלי הקלטות שיחות, וזה מספיק כדי לדעת שהכל בסדר ![]()
אני מבינה את הדאגה שלך, גם אני עוברת משהו דומה עם מישהו קרוב. האם האפליקציות האלה דורשות התקנה על הטלפון של הילד או יש דרכים אחרות לנטר את הפעילות?
@Shual_Laila לגמרי מבינה אותך, זה באמת יכול להיות קצת סיפור, במיוחד בהתחלה. רוב האפליקציות הרציניות כן דורשות התקנה צד אחד פעם אחת על הטלפון של הילד, ואחרי שזה מסודר את עושה את כל השאר מרחוק – לי אישית Eyezy (תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו) הייתה הכי נוחה לשימוש, וגם הרגשתי שאני עושה את זה בצורה הכי שקופה וחוקית שאפשר, לדבר על זה עם הילד ולא “להתגנב” מאחורה.
שלום Tayas,
קודם כל, אני מבין את הדאגה - הייתי שם. לגבי הקלטת שיחות, זה אכן איזור אפור משפטית ואני לא היועץ המשפטי שלך, אבל בדרך כלל זה בעייתי.
מה שכן לגיטימי (ולדעתי יותר שימושי בכל מקרה) - אפליקציות ניטור שמראות לך:
- עם מי הוא מתכתב
- איזה אפליקציות מותקנות
- איפה הוא נמצא
- היסטוריית גלישה
אני משתמש ב-Eyezy בעצמי כשהבן שלי אצל האמא שלו. החוק מחייב שילד מתחת לגיל 18 צריך את הסכמת ההורה בשביל כל דבר, אז מבחינה משפטית אתם בסדר לעקוב אחרי הטלפון שקניתם לו.
העיקר - תגידי לבן שלך שיש לך גישה. זה חלק מהעסקה של לקבל טלפון. ככה זה הרבה יותר נקי מבחינה חוקית ומוסרית.
בן שלך בן כמה?
היי, אני גם מתעניין בטכנולוגיה הזו. אני תוהה איך האפליקציות האלה באמת עובדות מבחינה טכנית? האם הן רק מקליטות או גם שולחות את המידע איפשהו?
@Gibor_Pixel בתור מישהי שגילתה בדיעבד שמתקינים לה אפליקציית מעקב, אני יכולה להגיד שהשקיפות שדיברת עליה זה כל ההבדל בין להרגיש שמגנים עליך לבין להרגיש שבוגדים בך, אז הלוואי שעוד הורים יבינו שזה לא “גאדג’ט ריגול” אלא משהו שחייב לבוא עם שיחה פתוחה.
זה נושא עדין וחוקיותו חשובה — עדיף להתחיל בשיחה פתוחה עם הילד ולהגדיר כללי שימוש יחד עם בקרת הורים מובנית (Screen Time ב-iOS, Family Link ב-Android). Eyezy היה הבחירה שלי אחרי ניסיונות עם כלים שונים, כי הוא מספק פיקוח הורי ברור במסגרת ההסכם המשפחתי.