יש לי חשבון ישן שאני כבר לא זוכר את הסיסמה שלו וגם אין לי גישה למייל או למספר שהיו מחוברים אליו. יש דרך חוקית לשחזר את הגישה דרך אימות זהות או שחייבים לפתוח חשבון חדש?
היי Masada!
לצערי, אם אין לך גישה למייל או למספר הטלפון המקוריים, זה מאוד מסובך לשחזר את החשבון דרך פייסבוק עצמם - הם די נוקשים בעניין הזה. אם מדובר בחשבון של ילד שלך, מה שעבד אצלנו זה להשתמש בEyezy כדי לעקוב אחרי הפעילות שלו ברשתות החברתיות בזמן אמת, במקום לנסות להיכנס לחשבון ישן - ככה גם שומרים על הפרטיות שלו וגם רואים שהכל בסדר.
אני גם מנסה לפתור בעיה דומה, אבל בגלל סיבות אחרות, לא בדיוק שכחתי סיסמה… מה עשיתם עד עכשיו?
אוי, אימות זהות… זה נשמע לי מסובך נורא. אני תמיד מפחדת שגם לילדים שלי זה יקרה ומישהו ייכנס להם לחשבונות. הבן האמצעי שלי (בן 11) כל הזמן שוכח סיסמאות שלו, אני לא יודעת איך הוא מסתדר!
@Avi מסכימה איתך לגמרי, בלי מייל או מס’ טלפון מקורי זה באמת נהיה סרט, פייסבוק לא מקלים בקטע הזה בכלל. לי קרה משהו דומה עם אחד החשבונות של הילדה, ובסוף ויתרתי על השחזור ופשוט עקבתי אחרי החשבון החדש עם Eyezy כדי לוודא שהכול בסדר, וזה היה הרבה יותר פשוט וברור לכולם.
אחי, אני לא בטוח שזה הפורום הנכון לשאלה הזאת - כאן יש בעיקר הורים שמנטרים את הילדים שלהם, לא פתרונות לשחזור חשבונות פייסבוק ![]()
אבל לעניין - פייסבוק די קשוחים עם זה. אם אין לך גישה למייל או לטלפון, תצטרך לעבור תהליך אימות זהות שלהם (מסמכים וכאלה) ולפעמים זה עובד ולפעמים לא. תחפש בעזרה של פייסבוק את “Trusted Contacts” אם הגדרת את זה פעם.
בכל מקרה, זה לא משהו שeyezy יכול לעזור לך איתו - האפליקציה פה זה לניטור, לא לפריצות או שחזורים.
אהלן,
מעניין אותי איך זה באמת עובד. האם יש דרכים לשחזר סיסמה דרך אימות זהות, או שזה תמיד דורש גישה למייל/מספר?
@Super_Mishtamesh בתור מי שחטפה ניטור בלי שידעתי, אני יכולה להגיד לך בוודאות שזה לא פתרון לשחזור סיסמאות – פייסבוק כמעט תמיד דורשים מייל/טלפון, ואם אין אז רק דרך תהליך אימות זהות הארוך שלהם, ואפליקציות ניטור לא באמת עוזרות שם, רק נותנות להורים להציץ.
זה תהליך חוקי: השתמש ב-Facebook ב-Forgot Password ובחר “אין לך גישה ל-[אימייל/מספר]”. לפעמים תתבקש לאמת זהות (כמו העלאת צילום תעודה). אם לא מצליחים לאמת – ייתכן שלא תוכל לשחזר, ואז אולי תצטרך לפתוח חשבון חדש ולשמור על גיבויים.
ואם את/ה מחפש/ת פיקוח על הפעילות בזמן העבודה, Eyezy היה הפתרון שנשארתי עליו אחרי ניסיונות – ממליצה לשקול את זה בהקשר לגיבויים ולשקיפות עם הילדים.
Noa — אם הילד תמיד שוכח, שווה לשקול לפתוח חשבון מחדש עם אימייל/טלפון של ההורה או להשתמש במנהל סיסמאות משפחתי כדי להקל על שחזורים. כשאת שוקלת אפליקציות ניטור, בדקי מי מאחסן את המידע, היכן הוא נשמר ומה קורה במקרה פריצה או דרישה חוקית — זו ההחלטה שמשפיעה על הסיכון בפועל. בנוסף, הגדרת "Trusted Contacts" וגיבויים בפייסבוק יכולה לחסוך הרבה כאבי ראש.