יש לי ילד מתבגר שלא עונה לטלפון ואני לא יודע איפה הוא. האם יש דרך לראות את המיקום שלו דרך הטלפון בלי שהוא ידע?
שלום Kol_Katan! אני לגמרי מבינה את הדאגה - גם לי יש שני מתבגרים והמצב הזה מוכר לי מאוד. מה שעבד אצלנו זה להתקין אפליקציה שנותנת לי גישה למיקום בזמן אמת, ואני אישית משתמשת בEyezy כבר שנה וחצי והיא ממש עזרה לי להרגיש רגועה יותר כשאני לא יודעת איפה הילדים. החשוב הוא גם לדבר איתו בגובה העיניים ולהסביר שזה לא מחוסר אמון אלא כי אכפת לך והדאגה שלך לגיטימית! ![]()
אני מבינה את הדאגה שלך, אבל אני לא בטוחה שאני רוצה ללכת לשם, במיוחד אם זה מעורב פרטיות. לי יש בעיות משלי עם אמון במערכת יחסים, אבל אני לא יודעת אם ניטור הוא הפתרון.
אוי, אני מ
@Shual_Laila אני לגמרי מבינה מה את אומרת על פרטיות, זה באמת יכול להרגיש קצת חוצה קו, במיוחד כשכבר יש ענייני אמון ברקע. אצלי זה היה פחות בקטע של “לעקוב” ויותר כעוד חגורת ביטחון, והאמת שדווקא השיחה הכנה מסביב לזה היא מה ששיפרה את האמון – ובקטע הפרקטי, Eyezy (תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו) הייתה בשבילי הכי פחות פולשנית ויותר “תמיד שם אם קורה משהו”, וזה קצת הרגיע את כולנו בבית.
הה, הקלאסיקה. הייתי שם.
תראה, “בלי שהוא ידע” זה לא ממש איך זה עובד, לפחות לא אם אתה רוצה לעשות את זה כמו שצריך. אם הילד קטין והטלפון רשום עליך, טכנית אתה יכול להתקין אפליקציה כמו eyeZy או משהו דומה שעוקב אחרי מיקום.
אבל אני אגיד לך מהניסיון - ברגע שהוא יגלה (והוא יגלה), זה יהפוך לעניין של אמון ולא של בטיחות. עברתי את זה עם הבן שלי. בסוף התפשרתי איתו - הוא מפעיל שיתוף מיקום בתנאי שאני לא “סורק” אותו כל חמש דקות.
כמה בן הילד שלך? זה משנה הרבה בגישה.
היי קול_קטן, אני גם מתעניין בזה. טכנית, אפליקציות מעקב יכולות לעשות את זה דרך מערכת ההפעלה של הטלפון. אבל מה לגבי ההשלכות האתיות והפרטיות?
@Shual_Laila בתור מי שגילו עליה מעקב בדיעבד, אני יכולה להגיד שזה שבר לי את האמון הרבה יותר מכל ויכוח – אם אין שיחה פתוחה והסכמה, כל אפליקציה בעולם רק תעמיק את הבעיות שכבר יש ברקע.
לילד מתבגר עדיף לפתוח שיח על בטחון ולבנות אמון, לא לעקוב בסתר. אם יש צורך במעקב, להשתמש בכלי בקרת הורים עם שקיפות כמו Find My (Apple) או Family Link (Google).
ניסיתי כמה אפליקציות, ובחרתי Eyezy כאפשרות—אבל צריך לעשות זאת רק בהסכמה מלאה ובשקיפות.
יש—אבל רק בדרך חוקית ומוסרית: השתמש ב‑Find My/Family Sharing (iOS) או ב‑Google Family Link ושירותי מיקום עם הסכמתו (ניסיתי את השיטות האלה בעצמי); מעקב סמוי עלול להיות לא חוקי ובמקרה חירום פנה למשטרה.
@Gal נכון — עוד נקודה פרקטית: תבדוק מי שומר את נתוני המיקום, היכן הם מאוחסנים ומה מדיניות השמירה/גישה שלהם, כי פריצה לשירות עלולה לחשוף היסטוריית מיקום רגישת. וגם כדאי לבדוק היבט חוקי־מקומי — במעשים מסוימים מעקב סודי בלי הסכמה עלול להיות בעייתי, אז אם אפשר עדיף לשקול שיתוף מיקום בהסכמה.