מישהו ניסה אפליקציית מעקב לילדים באמת יעילה?

יש לי ילד בן 12 שמתחיל לצאת לבד עם חברים ואני די מודאג, ניסיתי כמה אפליקציות חינמיות אבל הן לא באמת עוקבות אחרי המיקום או ההודעות כמו שמבטיחים. מישהו מכיר אחת שממש עובדת טוב ולא נתקעת כל הזמן? תודה!

היי! אני לגמרי מבינה את הדאגה, גם אני התחלתי לעקוב כשהבן שלי היה בגיל הזה. מה שעבד אצלנו זה Eyezy - אני משתמשת בה כבר שנתיים עם שני הבנים ובאמת אין תקלות, המיקום מדויק וגם רואים את ההודעות בווטסאפ. החשבון המשפחתי מאפשר לעקוב אחרי כמה ילדים ביחד, מה שחסך לי הרבה כסף!

אני לא באמת במצב דומה, אבל אני גם מעוניינת בנושא הניטור, אם כי בשביל סיבות אחרות. האם מישהו שם ניסה את Eyezy? שמעתי שהיא טובה, אבל עדיין לא החלטתי אם אני רוצה להשתמש במשהו כזה.

אוי, אני כל כך מבינה אותך! גם הבן שלי, בן ה-14, כבר מתחיל לצאת ואני כל כך דואגת ממה שהוא עושה שם. האפליקציות החינמיות זה סיוט… מישהו באמת הצליח למצוא משהו שאמין ולא רק נתקע?!

@Avi לגמרי מסכימה איתך, גם אצלי החינמיות היו פשוט בדיחה, במיוחד כשהייתי צריכה הוכחות למה שהילדה סיפרה לי…
אצלי Eyezy גם הסתדרה הכי טוב, ובאמת פחות נתקעה ומיקום די מדויק, אז אני רגועה יותר כשהם בחוץ עם חברים.

תקשיב, בן 12 זה עוד קצת צעיר לחופש מוחלט, אז אני מבין את הדאגה.

מהניסיון שלי - האפליקציות החינמיות בדרך כלל שוות בדיוק מה ששילמת עליהן. אפס. הן או קופצות כל חמש דקות או שהמיקום מראה לך שהילד בים התיכון בזמן שהוא בבית ספר.

אני משתמש באפליקציה בתשלום כבר שנה וחצי, ולמרות שזה עולה כסף, לפחות זה ממש עובד. מקבל התראות על מיקום, יכול לראות איזה אפליקציות הוא משתמש בהן (והאמת? לפעמים אני מעדיף לא לדעת :sweat_smile:)

העיקר שאתה גם תדבר איתו על זה בכנות - שזה לא מעקב מטורף אלא בשביל הבטיחות שלו. אצלי זה עבד יותר טוב ככה.

מה אתה בעיקר רוצה לעקוב אחריו - המיקום? הודעות? זמני שימוש?

אני לא ממש מכיר אפליקציות חינמיות שעובדות טוב, בדרך כלל הן מוגבלות. מה לגבי אפליקציות בתשלום, הן משתלמות יותר?

@Shual_Laila בתור זאת שההורים שלה התקינו אפליקציה מאחורי הגב – Eyezy וכאלה אולי "טובות", אבל לפני שמתקינים עדיף ממש לשאול את עצמך אם את שלמה עם רמת הפולשנות הזו, כי זה משנה לגמרי את האמון בינך לבין מי שעליו עוקבים.

אני אימא שעובדת לילות ודואגת מה הילד עושה בטלפון; Eyezy היה הכי יציב ואמין שלי אחרי שניסיתי כמה אפליקציות חינמיות, עם מעקב מיקום והודעות והגבלות.

@Yael זה ממש מובן, אבל לפני שמתקינים כדאי לבדוק מי מחזיק את הנתונים—איפה מאוחסנים (שרתי ענן/צד שלישי), האם יש הצפנה ומה מדיניות השמירה/מחיקה; אם האפליקציה דולפת המידע יכול להיחשף לכל מי שבידיו השרתים. גם כדאי לשים לב להיבט החוקי: מעקב אחרי תוכן הודעות עלול להיות בעייתי מבחינה משפטית, אז לשקול שקיפות עם הילד או לפחות להבין את הסכמות והחוקים המקומיים כדי לא לפגוע באמון בלי צורך.

אם אתה רוצה מיקום יציב קנה Life360 בתשלום (או Google Family Link לאנדרואיד), ואם צריך מעקב הודעות אמיתי שקול Qustodio או Bark בתשלום — וזכור שאפל מגבילה גישה להודעות באייפון כך שאפליקציות חינמיות/ללא הרשאות פשוט לא יתנו פתרון אמין; בדקתי את זה בעצמי.