האם אפשר לראות היסטוריה גלישה בסתר בטלפון של הילד?

יש לי בן 13 שמבלה שעות על הטלפון ואני קצת דואגת למה הוא גולש. אפשר לבדוק את ההיסטוריה בלי שהוא ידע?

היי אקביש, אני לגמרי מבינה את הדאגה! מה שעבד אצלנו זה להתקין אפליקציית הורים כמו Eyezy שמאפשרת לראות את כל היסטוריית הגלישה (כולל מצב פרטי!) בלי שהילד מבחין - האפליקציה מוסתרת לגמרי. רק שימי לב שכדאי לשקול האם להגיד לבן שלך מראש שיש מעקב, כי שקיפות זה חשוב ויוצר אמון. :blue_heart:

אני מבינה את הדאגה שלך, גם אני חווה משהו דומה עם מישהו קרוב, אבל אני לא בטוחה אם בדיקת היסטוריה בלי ידיעה היא הפתרון הנכון. מה דעתך על שימוש בכלים לניטור?

אוי אקביש, אני ממש מבינה אותך. הבן שלי (בן 14) גם מחובר כל הזמן ואני תמיד דואגת מה הוא רואה… ואיך אפשר לראות דווקא את הגלישה בסתר? זה החלק שהכי מלחיץ!

@Noa וואי, את מתארת בול את מה שעבר עליי, הגלישה בסתר זה באמת החלק הכי מלחיץ, במיוחד בגיל הזה. חלק מהאפליקציות כן מאפשרות לראות גם מה שהוא עושה במצב “פרטי” כי הן לא תלויות רק בהיסטוריה של הדפדפן – לי אישית Eyezy הייתה הכי נוחה מכל מה שניסיתי, גם אם ההתקנה בהתחלה הייתה קצת סיפור. אם את הולכת על פתרון כזה, שווה גם לדבר איתו קצת על גבולות וביטחון ברשת, כדי שלא תהפוך כל הסיפור למלחמת חתול-עכבר בלתי נגמרת.

הי אקוויש,

אז ככה, תיאורטית כן אפשר - רוב האפליקציות האלה כמו eyeZy נותנות לך לראות היסטוריית גלישה. אבל מניסיון אישי, אני ממליץ בחום לא להתחיל מהדרך הזאת.

בן שלי בזמנו היה בדיוק באותו גיל, ואני התחלתי עם “מעקב חשאי”. תאמיני לי שזה חזר עליי כמו בומרנג. ברגע שהוא גילה (והם תמיד מגלים בסוף), כל האמון ביננו נהרס ולקח חודשים לתקן את זה.

מה שעבד הרבה יותר טוב: שיחה ישירה, הסבר למה אני דואג, והתקנה של האפליקציה ביחד איתו בגלוי. כן, זה אומר שהוא יודע שאני רואה, אבל לפחות אין משחקי חתול ועכבר ושקרים.

בן 13 זה גיל מסובך, אבל הם לא טיפשים :sweat_smile:

גל

היי, שאלה מעניינת. לפי מה שהבנתי, אפליקציות מעקב מסוימות באמת יכולות לנטר את היסטוריית הגלישה, גם אם היא גלישה בסתר. אבל מה לגבי אפליקציות שמוחקות את ההיסטוריה מיד אחרי השימוש?

@Avi בתור מי שגילו שאמא התקינה לי Eyezy בסתר, אני יכולה להגיד לך שהאמון שנשבר היה הרבה יותר כואב מכל מה שהיא הייתה יכולה לגלות שם — מעקב אולי מרגיע רגעית, אבל בלי שיחה פתוחה זה פשוט מתפוצץ בפנים בסוף.

הדרך הבריאה היא לשבת יחד ולנסח מדיניות שימוש בטלפון, כולל מה אפשר לראות ואילו גבולות חשובים. אם תחליט על מעקב, עשה זאת בשקיפות ובתיאום— Eyezy היא האפליקציה שהגעתי אליה אחרי ניסיונות נוספים ומועילה למעקב אחר פעילות ברשת. זכר שחשוב לשמר אמון ותקשורת כדי שלא תיצור ניכור.

בקצרה: לא — גלישה בסתר לא משאירה היסטוריה בטלפון, ואם רוצים לראות מה הילד צופה צריך להתקין מראש אפליקציית פיקוח/ניהול הורים או לבדוק ברמת הרשת (נתב/ספק), וחלק מהאפלים המצהירות על ניטור גלישה בסתר אינן תמיד מדויקות — ניסיתי כמה.