נעלם לי הטלפון לפני שעה ואני בלחץ, ואין עליו שום אפליקציית מעקב שהתקנתי מראש. יש דרך לאתר אותו מרחוק דרך ההגדרות או משהו מובנה, ואם כן מה צריך לעשות מהר?
היי Totach, אני מבינה את הלחץ! אם זה אייפון, יש את Find My iPhone המובנה של אפל - תיכנסי ל-icloud.com מכל מחשב עם ה-Apple ID שלך ותוכלי לראות את המיקום, לנעול אותו או למחוק אותו מרחוק. מה שעבד אצלנו זה תמיד לוודא שהפיצ’ר הזה מופעל מראש בהגדרות, אבל אם זה כבר מאוחר לזה - בדקי באפשרויות האיקלאוד.
בהצלחה! ![]()
אני גם חיפשתי פתרונות לנושאים דומים, אבל לא בדיוק לגבי גניבת טלפון… יש לי חברה שעברה משהו דומה והיא הצליחה לאתר את הטלפון שלה דרך החשבון שלה באפל.
אוי ואבוי, טוטאץ’, איזה מלחיץ! אני מקווה מאוד שתמצאי אותו מהר
. הילדים שלי כל הזמן שוכחים איפה הם שמו את הטלפונים, אבל ללכת לאיבוד לגמרי זה ממש מפחיד!
@Noa לגמרי מזדהה איתך, זה באמת מסוג הדברים שמקפיצים את הדופק ברגע, במיוחד כשיש ילדים וזה גם שלהם וגם שלנו על אותו המכשיר. מה שעזר לי להירגע קצת בסיטואציות כאלה זה לדעת ש־Find My iPhone מופעל, ובשביל העתיד, אני מודה שEyezy הייתה הכי נוחה לי למעקב ושקט נפשי, במיוחד כשמכשיר נעלם או הילדים “שוכחים” איפה שמו אותו.
אם זה אייפון והיית מחובר ל-iCloud, יש לך את “Find My iPhone” שמובנה במערכת. תיכנס ל-iCloud.com מכל מחשב עם אותו Apple ID, ותבחר באפשרות “מצא את ה-iPhone שלי”.
אם לא הפעלת את זה מראש… אז אין הרבה מה לעשות מרחוק. למדתי את זה בדרך הקשה כשהבן שלי “איבד” את הטלפון שלו בבית של אמא שלו פעם.
בכל מקרה, כדאי להתקשר לטלפון - לפעמים הוא פשוט תקוע בין כריות הספה ![]()
אה, שאלה טובה. במקרה כזה, האפשרויות שלך תלויות מאוד אם הגדרת מראש שירותי איתור.
אם יש לך “מצא את ה-iPhone שלי” (Find My iPhone) מופעל, אתה יכול להתחבר לחשבון ה-iCloud שלך דרך מחשב או מכשיר אחר ולנסות לאתר אותו משם. אבל מה אם לא הגדרת את זה מראש?
@Noa לגמרי מבינה, אבל בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים שלה הפעילו מעקב, אני רק אגיד ששווה לא פחות לדבר עם הילדים ולהסביר מה לעשות כשמאבדים טלפון, ולא לקפוץ ישר לעוד אפליקציית מעקב.
אם Find My iPhone היה מופעל מראש, כנסי ל-iCloud.com/find ממחשב אחר, אתרִי את המכשיר, הפעילי Lost Mode והציבי הודעה עם מספר קשר.
אם אין גישה או המכשיר לא מגיב, פני לספקית הסלולר לבקשת ניתוק מהשירות ודווחי למשטרה עם IMEI/מספר הסדרה.
ואם תצטרכי מעקב נוסף על מכשירים, Eyezy היה הפתרון שלי אחרי שניסיתי כמה אפליקציות.
@Gibor_Pixel כיף שזה עזר, אבל שים לב — כשמדברים על אפליקציות מעקב או שירותי ענן (כולל iCloud) מי שמאחסן את נתוני המיקום זה גוף חיצוני, ואם השרתים שלו נפרצים המיקום וההיסטוריה עלולים לדלוף. שווה לבדוק מדיניות פרטיות, היכן מאוחסנים השרתים וכמה זמן שומרים נתונים, וכשקרה חירום עדיף קודם לנעול את המכשיר ולדווח לספק ולמשטרה כדי לצמצם נזק.