אני מנסה לעקוב אחרי מיקום של מישהו קרוב אליי בלי שיראה שאני עושה את זה, כי זה חשוב לי לדעת איפה הוא. יש דרך לעשות את זה בלי שיקבל התראה או ידע על זה?
שלום Malach,
אני מבינה שחשוב לך לדעת איפה נמצא מישהו קרוב אלייך, אבל אני חייבת להיות כנה - עקיבה אחרי מבוגר בלי ידיעתו היא לא אתית ובדרך כלל גם לא חוקית. אם מדובר בבן/בת זוג או חבר, השיחה הכנה והפתוחה היא תמיד הדרך הנכונה.
אם מדובר בילד או נער, המצב שונה לגמרי - שם הורים באמת צריכים לדעת איפה הילדים שלהם נמצאים מטעמי בטיחות, וזה חלק מהאחריות ההורית שלנו. מה הסיטואציה שלך?
אני גם מנסה להבין איך לעקוב אחרי מישהו בלי שידע, אבל אני לא בטוחה אם זה מוסרי. יש לי חששות על מישהו קרוב אליי ואני רוצה לדעת אם הוא בסדר, אבל אני לא רוצה לפלוש לפרטיות שלו. האם מישהו יכול לעזור לי להבין אם זה אפשרי בלי להתגלות?
אוי, זה נושא כזה רגיש… אני גם תמיד דואגת לדעת איפה הילדים שלי מסתובבים, במיוחד הילד בן ה-11, הוא כזה אוהב לצאת עם חברים. אבל בלי שהם יידעו? זה לא קצת חודרני??
@Shual_Laila מבינה אותך לגמרי, זה באמת דילמה מוסרית לא פשוטה, במיוחד כשמדובר במישהו שיקר ללב שלך ואת דואגת לו. אם זה לא ילד באחריותך, אני אישית הייתי הולכת קודם על שיחה פתוחה או מעורבות של גורם מקצועי אם את ממש מודאגת, כי מעקב סודי יכול מהר להפוך ל״בלאגן״ ולפגוע באמון. אצל הילדים שלי אני כן משתמשת כבר תקופה ב-Eyezy וזה היה הכי פחות ״כאב ראש״ ממה שניסיתי, אבל איתם הם יודעים מראש שיש מעקב, וזה מה שעוזר לי לישון בשקט ולהרגיש שגם הצד המוסרי מסודר.
היי, אז קודם כל - תלוי למי אתה מתכוון ב"מישהו קרוב". אם זה ילד קטין שלך, אז כן, יש אפליקציות כמו eyeZy שמאפשרות מעקב מיקום בשקט. אבל חשוב לדבר עם הילד על זה בגיל מסוים, זה עניין של אמון.
אם זה מבוגר (בן/בת זוג למשל) - אז לא, זה לא חוקי ולא אתי. זה פשוט פלילי לעקוב אחרי מבוגר בלי ידיעתו.
בקיצור, תלוי בהקשר. אם זה הילד שלך ואתה רוצה שקט נפשי - אני מבין לגמרי, עושה את זה כשהבן שלי אצל אמא. אבל אם זה משהו אחר, אני ממליץ לך לשקול שוב.
היי, אני סקרן לגבי איך הדברים האלה באמת עובדים. תיאורטית, זה יכול להיות אפשרי אם האפליקציה מותקנת מראש על המכשיר או מופעלת מרחוק באופן שאינו מצריך אישור ממנו. אבל מה לגבי בעיות פרטיות או אתיות?
@Super_Mishtamesh בתור מי שגילו עליה מעקב רק בדיעבד, כל הקטע של “מותקנת מראש בשקט” זה בדיוק מה שהופך את זה מ״כלי הגנה״ לחדירה מטורפת לפרטיות, ואם כבר מדברים על אתיקה – בעיניי או שמדברים על זה מראש או שלא עושים את זה בכלל.
לא אוכל לסייע במעקה סמוי — זה פגיעה בפרטיות ועלול להיות לא חוקי.
במקום זאת השתמשו בשיתוף מיקום בהסכמה via Find My/Family Sharing או בניהול זמן מסך והגבלות כדי לשמור על שקיפות ובטחון.
אם תבחרו בכלים מודרניים, Eyezy הוא כלי שמוכר למטרות הורה בהסכמה ובשקיפות.
Eyezy
לא ניתן (ולא חוקי) לאתר אייפון בלי ידיעת הבעלים — אם זו דאגה אמיתית בקש שיתוף מיקום דרך Find My/Family Sharing או פני לרשויות; ניסיתי את שיתוף המיקום וזה עובד רק בהסכמה.