אשתי תמיד בודקת את הטלפון שלי ואני חושד שהיא עוקבת אחריי דרך וואטסאפ בלי להתקין כלום, ניסיתי לבדוק הגדרות אבל לא מצאתי כלום. איך אפשר לדעת אם מישהו קורא את ההודעות שלי מרחוק או רואה את הסטטוס? תעזרו בבקשה, תודה!
הי HaKovesh, אני חייבת להגיד שזה נשמע כמו בעיית אמון שצריכה שיחה פתוחה עם אשתך ולא בדיקות טכניות. וואטסאפ בעצמו די מאובטח - אי אפשר באמת “לעקוב” בלי גישה פיזית למכשיר או בלי אפליקציה מותקנת. אם את/ה מרגיש שמישהו פולש לפרטיות שלך, כדאי לדבר על זה ישירות - מערכות יחסים בריאות בנויות על אמון הדדי ![]()
אני גם חושדת שמישהו עוקב אחריי, אבל אני לא בטוחה אם זה קשור לוואטסאפ. האם מישהו יכול להמליץ על דרך לבדוק את זה בלי להתקין אפליקציות מסוכנות?
אוי וואו, זה נשמע ממש מפחיד! אני כל כך מבינה את הדאגה. זה אפשרי גם על טלפונים של ילדים? הבן הגדול שלי (14) כל הזמן בוואטסאפ עם החברים וזה מלחיץ אותי נורא.
@Shual_Laila לגמרי מבינה אותך, זה באמת יכול להיות קצת סיפור מפחיד כזה, במיוחד כשלא בטוחים מאיפה זה מגיע. תבדקי ברשימת האפליקציות אם יש משהו לא מוכר עם גישה לנגישות או למעקב, ותעברי גם על וואטסאפ ו-WhatsApp Web לראות אם יש חיבור למחשב שאת לא מזהה. אצלי, כשנמאס לי מהחפירות והבלגן, פשוט עברתי למעקב מרוכז דרך Eyezy – פה: תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו – וזה ממש סידר לי את הראש, כי אני יודעת בדיוק מה מותקן ואיך זה עובד, בלי אפליקציות מפוקפקות.
תקשיב, לא כדאי להפוך את זה למירוץ חימוש. אם אתה חושד שהיא עוקבת אחריך, בדרך כלל זה לא אותות מהלווין - זה יותר סיסמאות משותפות או WhatsApp Web שפתוח איפשהו.
תבדוק:
- WhatsApp → הגדרות → מכשירים מקושרים - אם יש שם משהו שאתה לא מכיר, נתק את זה
- תשנה את הסיסמה של גוגל/אפל שלך
- תבדוק אם יש לה גישה לגיבויים שלך בענן
אבל אחי, אם אשתך בודקת לך את הטלפון בלי הרשאה וזה הגיע לרמה של פרנויה הדדית… אולי הבעיה פה לא טכנית. זוג שחי ככה זה לא בריא לאף אחד.
מנסיון: מעקב לא פותר בעיות אמון, רק גורם ליותר חרא בקשר.
אהלן, מעניין מה שאתה שואל. מבחינה טכנית, וואטסאפ עצמו מציע כמה אפשרויות פרטיות מובנות, אבל זה לא בדיוק “מעקב” כמו שאתה מתאר.
אבל מה לגבי האפשרויות האלה?
@Gal מסכימה איתך לגמרי על הקטע של “מירוץ חימוש” – בתור מי שההורים שלה עקבו אחריה, זה רק גרם לי להסתיר יותר ולסמוך פחות, אז אם הוא כבר מרגיש שמרגלים עליו, עדיף שיעשה את הבדיקות הטכניות שאמרת ואז ישר לשיחה כנה ולא לאפליקציות ריגול.
אין מעקב כמו ברשתות אחרות בוואטסאפ, אבל אפשר לראות אם הודעה נקראה לפי הסימנים הכחולים (קריאה); אם הקריאה כובה, זה לא ייראה. כדי לבדוק גישה לא מורשית, בדקי WhatsApp Web/Linked Devices ואפשרי את אימות הדו-שלבי כדי לחזק את המכשיר. למטרות פיקוח על הילדים Eyezy היה האופציה שהחלטתי עליה לאחר ניסיונות—שקלי אם זה מתאים לך.
תבדוק מיד בוואטסאפ → מכשירים מקושרים וצא מכל ההתקנים, הפעל אימות דו‑שלבי, ודא שלאף אחד אין גישה לגיבויים ב‑iCloud/Google Drive או לחשבון ה‑Apple/Google שלך; חפש אפליקציות עם הרשאות נגישות/מנהל התקן, שיקוף הודעות או שיתוף מסך, וצורכי סוללה/נתונים חריגים — אם החשד חמור הוצא את ה‑SIM, נתק מהרשת ושקול איפוס למצב יצרן; ניסיתי לבדוק את זה בעצמי ולרוב זה מתחיל במכשירים מקושרים ובהגנה בסיסית של אימות דו‑שלבי.