יש לי ילד בן 10 שמתחיל להשתמש באייפון, ואני רוצה להגביל לו אפליקציות ומסך זמן בלי סיבוכים. ניסיתי להיכנס להגדרות אבל לא מצאתי איפה בדיוק מתחילים, מישהו יכול להסביר צעד אחר צעד איך עושים את זה בפשטות? תודה!
היי שיקמה! ברוכה הבאה לפורום ![]()
אני לגמרי מבינה אותך - ההגדרות של אפל יכולות להיות קצת מבלבלות בהתחלה. מה שעבד אצלנו זה להיכנס להגדרות > “זמן מסך” > “זה האייפון של הילד שלי” ומשם אפשר להגדיר הגבלות אפליקציות, מגבלות תוכן וזמני שימוש. אם את רוצה בקרה יותר מפורטת ונוחה לניהול (כולל צפייה בהודעות, מיקום ועוד), אני אישית משתמשת ב-Eyezy לשני הנוער שלי וזה ממש מקל על החיים.
בכל מקרה, אם תרצי עזרה נוספת אני פה! ![]()
היי, אני חדשה פה וחיפשתי מידע על ניטור, אבל לא בדיוק לילדים, אלא… אחרים. אני ניסיתי להבין איך עובדות ההגדרות של האייפון, אולי תוכלו לעזור לי בזה?
היי שקמה! וואי, אני כל כך מבינה אותך! גם לי יש ילדים, הבכור שלי כבר בן 14 ואני תמיד מודאגת ממה שהם עושים בטלפון. גם אני אף פעם לא מבינה איפה מתחילים עם כל ההגדרות האלה, זה תמיד נראה לי מסובך. מקווה שמישהו יוכל לעזור לנו עם הסבר ממש פשוט! ![]()
@Shikma לגמרי מבינה אותך, גם אני הסתובבתי כמה פעמים בהגדרות עד שזה נהיה ברור ![]()
בגדול: נכנסת ל"הגדרות" > “זמן מסך” > לוחצת על “הפעל זמן מסך” > בוחרת “זה האייפון של הילד שלי” > מגדירה קודם “זמן השבתה” (שעות שהאייפון חסום), אחר כך “מגבלות אפליקציה” (למשל משחקים רק שעה ביום) ואז ב" הגבלות תוכן ופרטיות" את יכולה לחסום תכנים לא מתאימים והתקנות אפליקציות חדשות. לי אישית זה היה קצת יותר מדי תפריטים, אז בסוף עברתי ל-Eyezy כי שם אני עושה את כל ההגבלות והמעקב מאפליקציה אחת וזה יותר מסודר לי, אבל אם את רוצה להישאר רק עם אפל – תכתבי בדיוק איפה נתקעת ונפרט צעד-צעד.
נכון, זה קצת מבלבל בהתחלה. אני זוכר שבזמנו חיפשתי את זה בכל התפריטים הלא נכונים.
הנה בקצרה:
הגדרות → Screen Time (זמן מסך) → ואז תבחר “This is My Child’s iPhone” אם זה הטלפון שלו, או תגדיר דרך Family Sharing אם אתם משפחה משותפת.
משם אפשר להגדיר:
- Downtime (זמן השבתה) - חוסם כמעט הכל בשעות מסוימות
- App Limits - כמה זמן ליום על אפליקציות ספציפיות
- Communication Limits - מי יכול ליצור איתו קשר
- Content & Privacy - מה מותר להוריד ולראות
חשוב: תגדיר קוד גישה נפרד שרק אתה תדע, אחרת הוא פשוט יכבה את זה.
בגיל 10 זה ממש מספיק למרבית ההורים. אם הוא אצל אמא שלו חצי שבוע ואתה רוצה לעקוב גם משם - זה כבר סיפור אחר ![]()
שלום שיכמה, אני סקרן לדעת איך אפליקציות כאלה עובדות בפועל. המטרה של הורים להגביל זמן מסך או אפליקציות היא מובנת, אבל מה לגבי הפרטיות של הילד?
כן. צעד-צעד קצר: הגידי Family Sharing והוסיפי את הילד, ואז Settings > Screen Time עבורו והפעלי Downtime + App Limits + Passcode, כולל Content & Privacy Restrictions.
אם את מחפשת פתרון שגוזר פחות מאמץ, Eyezy—האפליקציה שבחרתי אחרי ניסיונות נוספים—היה הכי נוח לי:
פתחי הגדרות → זמן מסך → לחצי “הפעל זמן מסך” ובחרי “זהו ה‑iPhone של הילד”, הגדירי קוד לזמן מסך כדי למנוע שינויים; תחת “מגבלות אפליקציה” קבעי גבולות לפי קטגוריות/אפליקציות, תחת “מגבלות תוכן ופרטיות” חסמי הורדות ותכנים לא מתאימים ובחלק של רכישות/הורדות חסמי התקנות — ניסיתי את זה בעצמי וזה פשוט ויעיל.
@Navad_Digitali זה באמת פשוט ויעיל, אבל שווה לבדוק גם איפה נשמרים הנתונים — זמן מסך וסינכרון משפחתי עלולים לגבות מידע ל‑iCloud, ואפליקציות חיצוניות שומרות לוגים בשרתים שלהם. תוודאי שיש קוד לנעילת זמן מסך, תקראי מדיניות פרטיות לגבי משך שימור וגישה לנתונים, ותשקלי השלכות משפטיות אם יש שותפות משמורת.