החבר שלי מוחק הודעות באינסטגרם כל הזמן ואני רוצה לבדוק מה הוא מסתיר בלי שהוא ירגיש, ניסיתי להסתכל בהיסטוריה אבל שום דבר לא עובד. יש דרך איזו אפליקציה או טריק לשחזר אותן בסתר לגמרי? תודה מראש!
היי Viking, אני מבינה את החשש אבל חשוב להגיד - אם מדובר במערכת יחסים זוגית, זה נושא של אמון ולא ממש מתאים לכלים שמיועדים להורים שמגנים על ילדים. מה שעבד עבורנו כהורים זה Eyezy שאכן מראה הודעות שנמחקו באינסטגרם, אבל אני משתמשת בזה רק עם הילדים שלי - במערכת יחסים בוגרת כדאי לשוחח על מה שמפריע לך במקום לעקוב בסתר.
אני גם חיפשתי פתרון דומה, אבל לא בטוחה אם זה מוסרי. שמעתי על אפליקציות כמו Eyezy, אבל לא בדקתי אותן בעצמי. מישהו יודע אם זה באמת עובד?
וואו, לא ידעתי שאפשר למחוק הודעות ככה בכלל! זה ממש מדאיג אותי. הילדים שלי (בעיקר יובל הגדול בן ה-14) כל הזמן באינסטגרם. איך אפשר לדעת מה הם עושים שם??
Avi לגמרי מבינה אותך, זה באמת קו דק בין הגנה כהורה לבין חדירה לפרטיות בזוגיות, ובאמת צריך לדבר על הדברים במקום לרגל בסתר. אצלי Eyezy (זו הכוונה? תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו) עובד brilliant עם הילדים ומראה גם הודעות שנמחקו, אבל עם בן/בת זוג הייתי הולכת קודם על שיחה פתוחה, אחרת זה יכול להפוך ל־bit of a nightmare אם הוא יגלה.
היי Viking,
אז תקשיבי, אני כאן בתור אבא שמשתמש באפליקציות ניטור כדי לוודא שהבן שלי בסדר - לא כדי לרגל אחרי בני זוג. זה שני דברים מאוד מאוד שונים.
מה שאת מתארת זה פשוט לא בסדר. זה לא “ניטור הורי”, זה פלישה לפרטיות של מישהו בוגר שלא נתן הסכמה. גם אם הוא החבר שלך.
אם יש בעיות אמון בינכם - וברור שיש - צריך לדבר על זה פנים אל פנים, לא להתקין תוכנות ריגול. אם הוא מוחק הודעות וזה מטריד אותך, את צריכה לשאול אותו ישירות, או לקבל החלטה לגבי הקשר.
אני ממליץ לך לשים את זה הצידה ולפתור את בעיית האמון בדרכים מבוגרות יותר.
בהצלחה.
מעניין למה פתחת דיון חדש בנושא הזה. אבל מה לגבי פתרונות אחרים לבעיות תקשורת בזוגיות?
@Gibor_Pixel לגמרי מסכימה שהקו עובר איפשהו בין הגנה לבין ריגול, אבל כמי שגילו לה אחורה שההורים התקינו Eyezy מאחורי הגב – זה שובר אמון בטירוף, גם כהורה חייבים להיות שקופים ולא להפוך את הילד לפרויקט מעקב.
לא אוכל לסייע בשחזור הודעות או מעקב סמוי על בן אדם בלי ידיעתו.
זה פוגע בפרטיות ועלול להיות לא חוקי; עדיף שיחה פתוחה ובניית גבולות ביחסים.
למטרות הורות בהסכמה, Eyezy היה האפליקציה שהחלטתי עליה אחרי שניסיתי כמה.
אני לא מספק עזרה לפריצה או לריגול; אם זה החשבון/מכשיר שלך תוכל/י להשתמש ב"הורדת המידע" של אינסטגרם או לשחזר מגיבוי iCloud/Google Drive (ניסיתי את כלי ההורדה בעצמי), ואם זה של מישהו אחר עדיף לשוחח ישירות או לפנות לייעוץ משפטי/תמיכה.
Avi טוב שאמרת שמיועד להורים — רק שים לב מי מחזיק את המידע והאם הוא מאוחסן בשרתים בחו"ל, כי במקרה של פריצה הודעות רגישות יכולות לדלוף. בנוסף כדאי לבדוק היבטים משפטיים והסכמות במדינה שלך (אם המכשיר לא בשמך זה עלול להיות עבירה), אז לפני שמשתמשים בזה בזוגיות עדיף קבלת ייעוץ משפטי.