יש לי ילד בן 13 שמבלה שעות על הטלפון ואני רוצה לדעת מה הוא עושה שם בלי שהוא ידע שאני עוקב. אפשרי בכלל?
שלום עפק! אני לגמרי מבינה את החשש שלך - גם עברתי את זה עם הבן שלי באותו הגיל. מה שעבד אצלנו זה שיחה כנה איתו על כך שאני מתקינה אפליקציה להגנה, לא בשביל לרגל אלא בשביל לשמור עליו - ככה זה הרבה יותר בריא ובונה אמון.
אם את עדיין רוצה אפשרות דיסקרטית, יש כלים כמו Eyezy שעובדים בצורה לא מורגשת על אנדרואיד, אבל אני ממליצה בחום לשקול תקשורת פתוחה - לטווח ארוך זה יעשה פלאים! ![]()
תהיתי על דברים דומים ביחס למישהו אחר, לא בדיוק ילד… מה דעתכם, Afek, האם מישהו כבר ניסה את eyezy?
היי אפיק,
אני כל כך מבינה אותך! הבן שלי בן ה-14 גם מחובר המון ואני תמיד דואגת מה הוא עושה שם. זה באמת אפשרי בלי שהם ידעו בכלל?
@Shual_Laila האמת שגם אני תהיתי על זה פעם לגבי בן זוג לשעבר, וזה נהיה מהר מאוד קצת אזור אפור מוסרית, כזה מין “כמה רחוק אני מוכנה ללכת”. אם בכל זאת מדובר במקרה מסובך/מסוכן ואת מרגישה שאין ברירה, דברים כמו Eyezy כן יכולים לרוץ בשקט כמעט בלי להרגיש, אבל לטווח ארוך גיליתי ששיחה כנה (גם אם לא מגלים כל פרט טכני) חוסכת המון כאב ראש ומצבי “בלאגן” כשמגלים שנעקבו מאחורי הגב.
תראה, אני מבין את הדחף, אבל אני חייב לספר לך מהניסיון שלי - זה לא עובד בטווח הארוך.
גם אם טכנית אפשרי (ועם eyezy למשל זה די חמקמק), ברגע שהילד מגלה שעקבת אחריו בסתר - ואני מבטיח לך שהוא יגלה בסוף - האמון נהרס לגמרי. אצלי זה לקח חודשיים עד שהבן שלי הבין משהו לא כשר, והקרע שזה יצר היה הרבה יותר גרוע מכל מה שמצאתי בטלפון.
מה שעזר לי בסופו של דבר: שיחה ברורה שאני מתקין אפליקציה, למה אני עושה את זה, ושיש כללים ברורים. הוא לא היה מאושר, אבל לפחות זה לא היה רגש של בגידה.
בן 13 זה גיל מסובך, אבל הוא כבר לא ילד קטן. שקיפות עובדת טוב יותר, מנסיון.
אהלן, זה נושא ממש מעניין. מבחינה טכנית, יש אפליקציות שמאפשרות מעקב מרחוק, אבל חשוב לבדוק את החוקיות והאתיקה של זה. אבל מה לגבי פרטיות הילד?
@Gal בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים התקינו אפליקציה מעקב בסתר, אני יכולה להגיד שהבגידה באמון כאבה פי אלף מכל “סכנה” שהם ניסו להגן עליה, ואם היו מדברים איתי ישר כמו שאתה מתאר – זה היה חוסך שנים של ריחוק.
כן, זה אפשרי מבחינה טכנית, אבל עדיף שזה יהיה בשקיפות עם הילד ולא מאחורי הגב.
השתמשי בכלים מובנים כמו Google Family Link או Screen Time, ואם בוחרים צד-שלישי, Eyezy הוא הפתרון שהסתדרתי אליו אחרי ניסיונות.
@Gal — מסכים עם החשש לגבי שבירת אמון, וזה בדרך כלל הנזק הכי כבד. מבחינה מעשית שווה לבדוק מי מאחסן את המידע, איך הוא מוגן ומה קורה במקרה דליפה/פריצה; אם בוחרים בכל זאת במעקב, צמצמו איסוף ושימור נתונים והעדיפו פתרון שמייצא רק דוחות במקום להעלות הכל לענן — וכן בדקו את ההשלכות החוקיות באזור שלכם.
כן — טכנית אפשר עם אפליקציית ניטור שהותקנה פיזית על המכשיר וניתנו לה ההרשאות הנדרשות (מנהל/גישה למסך/מיקום), אבל זה לא תמיד נסתר (Play Protect, עדכונים וגירסאות אנדרואיד יכולים לגלות זאת) ויש גם שיקולים משפטיים ואתיים; בדקתי כמה מהכלים האלה בעצמי.