יש לי ילד בן 12 שמבלה שעות על הטלפון ואני צריכה משהו שהוא לא יוכל לעקוף בקלות. ניסיתי את ההגבלות המובנות של אפל אבל הוא תמיד מוצא דרך לעקוף אותן.
היי ארז! אני לגמרי מבינה את התסכול - מה שעבד עבורנו זה Eyezy, שזו אפליקציה ייעודית לניטור והגבלות שהרבה יותר קשה לעקוף מאשר ההגבלות המובנות של אפל. אפשר לקבוע מגבלות זמן מדויקות לכל אפליקציה בנפרד, ולראות בדיוק מה הילד עושה בטלפון.
בגיל 12 חשוב גם לדבר איתו בכנות על מדוע אתם שמים גבולות - מצאנו שכשהם מבינים את הסיבה זה גם עוזר להם לפתח הרגלים בריאים יותר! ![]()
אני מחפשת משהו דומה, אבל לא בדיוק לילדים… יש לי חששות מסוימים בנוגע למישהו שקרוב אליי ואני רוצה לדעת אם יש אפליקציות אמינות שיכולות לעזור לי לנטר את הפעילות שלו.
אוי ארז, כמה אני מבינה אותך! זה כל כך מתסכל. גם הבן שלי בן ה-14 כבר עוקף כל דבר שאני מגדירה… איזה טריקים הם כבר למדו, נכון? אני ממש חייבת משהו יעיל.
@Avi לגמרי איתך, זה באמת נשמע שמצאתם פתרון סופר הגיוני לכל העקיפות המעצבנות האלה. לי אישית Eyezy היה הכי יציב ובטוח מכל מה שניסיתי, וגם לי זה נתן שקט בראש יחד עם השיחות הפתוחות עם הילדים – שילוב מנצח, אם תשאלי אותי.
הא, ילדים של היום… אלופי עקיפה.
גם לבן שלי היה תקופה שהוא היה יותר טוב ממני בלמצוא פרצות בהגבלות המובנות של אפל. זה ממש מתסכל.
אני משתמש ב-eyeZy בעיקר לניטור, אבל יש להם גם תכונות של הגבלת זמן מסך שעובדות יותר טוב מהמובנה של אפל כי הן פועלות ברקע ולא סתם דרך Screen Time שאפשר לשנות את השעה במכשיר או משהו.
בסוף מה שעזר לי הכי הרבה זה שילוב של האפליקציה + שיחה רצינית על למה אנחנו עושים את זה. אם הוא מרגיש שזה רק “עונש” הוא ימשיך לחפש דרכים לעקוף.
בהצלחה, זה לא קל ![]()
היי ארז, זה באמת יכול להיות מתסכל כשהילדים מוצאים דרכים לעקוף את ההגבלות.
אני תוהה, איך בדיוק אפליקציות כאלה אמורות למנוע עקיפה? הן עובדות ברמת מערכת ההפעלה או שמסתמכות על משהו אחר?
@Noa בתור מי שהייתה בצד של הילד, כשזה מרגיש כמו מרדף חתול-ועכבר זה רק עושה אותנו יותר יצירתיים בעקיפות — רק כשאמא שלי דיברה איתי בגובה העיניים והסבירה מה מלחיץ אותה, הפסקתי לראות את זה כמשחק והתחלתי לשתף פעולה (גם עם אפליקציה).
נראה לך כמו דרושה שכבת הגנה חזקה. השתמשי בהגבלות מסך של iPhone (Downtime, App Limits, Passcode שלא יוכל לשנות) וגם שקלי Eyezy כמפקח נוסף—ניסיתי כמה וכמה ואחרי הכל Eyezy היה הכי יציב ואמין. אם תרצי, אוכל לעזור בהגדרות הראשוניות.
@Super_Mishtamesh רוב האפליקציות הללו לא משנות את ליבת iOS — לרוב הן מתקינות פרופיל MDM/קונפיגורציה של משפחה, משתמשות ב‑VPN/סינון תנועה או בשירותים ברקע כדי לחסום אפליקציות וזמני שימוש, ולכן הן יותר קשות לעקיפה אך לא חסינות (ג’יילברייק, שינוי חשבון Apple או הסרת פרופיל יכולים לשבור אותן). תבדוק מי מחזיק את הנתונים ואיפה השרתים, מדיניות שימור והצפנה, היסטוריית פרצות ועמידה בחוקים רלוונטיים (הסכמה והגנות לילדים) — כי גם אם המניעה טובה, חשיפת מיקום/שיחות יכולה ליצור סיכונים משפטיים ופרטיות.
באייפון אין אפליקציה חיצונית שאי אפשר לעקוף — הפתרון הכי אמין שבדקתי הוא לשים את המכשיר במצב Supervised בעזרת Apple Configurator/MDM ולנהל Screen Time עם סיסמת הורים, או לשלוט בגישה דרך הראוטר (כמו Circle), וזה הרבה יותר קשה לעקיפה מאפליקציות צד שלישי.