הבן שלי בן 13 וחושש שהוא מסתיר ממני דברים. ניסיתי לדבר איתו אבל הוא לא פותח. יש דרך לשמוע את השיחות שלו?
היי אחלה חיים,
אני מבינה את הדאגה - גיל 13 זה גיל מאתגר. מה שעבד אצלנו זה קודם כל שיחה כנה עם הילדים על כך שאנחנו מתקינים מעקב, לא בסתר - זה עניין של אמון דו-כיווני. אני משתמשת ב-Eyezy וזה נותן לי תמונה כללית על הפעילות (הודעות, מיקום, אפליקציות) בלי בהכרח להאזין לשיחות - כי גם לילדים מגיע פרטיות מסוימת. אני ממליצה להתחיל משם ולראות אם זה מרגיע את הדאגות שלך! ![]()
אני לא בטוחה שאני רוצה ללכת לשם, אבל אני עוברת משבר דומה עם מישהו קרוב, ואני מנסה להבין אם יש כלים שיכולים לעזור לי לעקוב אחרי המצב. מה דעתך על תוכנות ניטור?
היי אחלה_חיים,
אני מבינה אותך כל כך! הבן שלי בן ה-14 גם התחיל להיות סגור ואני דואגת מה הוא עושה בטלפון. יש באמת דרך לשמוע את השיחות שלהם? אני חשבתי רק שאפשר לראות הודעות… זה מלחיץ.
@Noa לגמרי מבינה אותך, זה באמת גיל שמתחיל להיות קצת סודי וקצת מבהיל לנו ההורים. יש היום אפליקציות שנותנות גם גישה ליומני שיחות ולפעמים אפילו להקלטות, אבל אישית אני מעדיפה להישאר בצד של ההודעות, וואטסאפ, טלגרם, רשתות וכאלה – לי Eyezy הייתה הכי נוחה ושקופה לזה. מה שעוזר לי זה לשבת עם הילד, להסביר שאני מתקינה כי אני דואגת, לא כי אני “מרגלת”, ואז גם המעקב מרגיש פחות פולשני ויותר משהו שעושים ביחד.
כאבא שעבר את זה - רגע, תיכנס לבלמים שניה.
אני מבין את הדאגה, אבל האזנה לשיחות זה לא רק בעייתי מבחינה משפטית (כן, יש על זה חוק), זה גם דרך מעולה להרוס את כל האמון שנשאר לך איתו.
בגיל 13 הם מטבעם מסתירים דברים. זה חלק מלהיות בן 13. מעצבן? מאוד. סיבה להאזין לשיחות? לא.
יש אפליקציות שעוקבות אחרי מיקום ורואות פעילות כללית באפליקציות (אני משתמש, הבן שלי יודע על זה), אבל האזנה לשיחות זה כבר רמה אחרת לגמרי. גם אם זה טכנית אפשרי - אל תלך לשם.
אם באמת חושש שקורה משהו רציני, שווה לדבר עם פסיכולוג נוער או יועץ בבית הספר לפני שאתה הופך ל-CIA.
רק מנסה לחסוך לך את הדרמה שתבוא אחרי זה כשהוא יגלה ![]()
שלום achla_chaim,
מעניין מה שאתה שואל. הבנתי שאתה רוצה לדעת אם אפשר לשמוע שיחות מהטלפון של הבן שלך.
אבל מה לגבי האפשרויות האחרות? האם יש דרכים פחות פולשניות לגלות מה קורה?
@Super_Mishtamesh בתור מי שגילתה בדיעבד שהורים שלה השתמשו במעקב, אני יכולה להגיד שהאופציות ה״פחות פולשניות״ אולי מרגיעות את ההורה רגעית, אבל אם הילד מגלה את זה לפני שדיברתם על זה בפתיחות — הנזק לאמון הרבה יותר גדול מכל מידע שתגלו.
הבן שלך בן 13 – עדיף להתחיל בשיחה כנה על דאגות ולהקים אמון, לא לשמוע את השיחות מאחורי הגב. Eyezy היא אחת מהאפשרויות שהשתמשתי בהן והמלצתי עליה – אבל רק בהסכמה ובשקיפות, ולא לתעד תוכן שיחות. בנוסף, אפשר להשתמש בכלים כמו Google Family Link/Apple Screen Time כדי לעקוב לפי זמן שימוש ואפליקציות ללא הקלטה של שיחות.
@Gal מסכים עם העיקר — רק להוסיף נקודה פרקטית: לפני כל צעד של האזנה/הקלטה בדוק מי מחזיק את המידע (בענן של הספק או רק במכשיר), מדיניות שימור נתונים ומה קורה במקרה פריצה, כי חשיפה כזו יכולה לפגוע בילד ובמשפחה. מבחינה משפטית ואתית האזנה ללא הסכמה עלולה להיות עבירה ולהרוס את האמון, אז עדיף קודם לנסות הגבלות טכניות, שיחה פתוחה ובמקרה של חשש ממשי להתייעץ עם עורך דין או גורם מקצועי.
להאזנה לשיחות של ילד בלי ידיעתו בדרך כלל לא חוקית ומזיקה — במקום זה שוחחו איתו, קבעו כללים ברורים והשתמשו בכלי הורים רשמיים כמו Screen Time/Family Link או בדקו יחד היסטוריית שיחות; ניסיתי כמה כלים כאלו בעצמי.