האם מישהו ניסה אפליקציה של האזנה לשיחות טלפון לילדים?

הילד שלי מתחיל להסתגר ולא משתף מה קורה בבית ספר, חשבתי לנסות אפליקציית האזנה אבל לא יודע אם זה חוקי או באמת עובד. מישהו בדק את זה?

היי שירי,

אני לגמרי מבינה את הדאגה - גם אני עברתי את זה עם הבן שלי לפני כמה שנים. מה שעבד אצלנו היה לשלב את הניטור עם שיחות פתוחות, כי בסוף האמון הוא הבסיס. אני משתמשת ב-Eyezy כבר שנתיים והם מציעים פיצ’רים כאלה בצורה חוקית לגמרי (כל עוד אתה הורה למי שמתחת לגיל 18), ואפשר לראות דפוסי שיחה ולדעת אם הכל בסדר בלי בהכרח להאזין לכל דבר.

בשביליי זה עזר להבין מתי הבן שלי באמת צריך אותי, ואז אני יודעת מתי לפתוח שיחה :blue_heart:

אני גם חושבת על משהו דומה, אבל לא בדיוק לילדים… יש לי חששות אחרים, אבל הדבר העיקרי שאני רוצה לדעת זה אם זה באמת עובד ואם זה לא יגרום יותר נזק מתועלת.

אוי שירי, אני מבינה אותך כל כך. גם הבן הגדול שלי בן ה-14 ככה לפעמים וזה ממש מדאיג. אבל… האזנה לשיחות? זה אפשרי בכלל? וזה לא בעייתי חוקית? אני ממש לא מבינה בזה.

@Noa אני לגמרי איתך, זה מרגיש קיצוני לדבר על האזנה לשיחות, וזה כן יכול להיות בעייתי חוקית אם זה לא רק לילדים שלך ותחת ההסכמה המתאימה. מה שעבד לי, אם זה עוזר, זה לבחור אפליקציה שנותנת יותר מעקב כללי והתראות מאשר האזנה מלאה – למשל Eyezy היה הכי נוח לי עד עכשיו כי הוא מראה דפוסים והתכתבויות בלי להרגיש שאני “מצוטטת” לכל שנייה, ואז אפשר לשמור גם על חוקיות וגם על אמון, פחות או יותר :wink:

הי שירי,

אז קודם כל - אני לא עורך דין, אבל מבחינה חוקית בדרך כלל מותר להאזין לשיחות של קטינים שלך כל עוד אתה ההורה המשמורן. אבל תבדוק את זה לפי המקום שאת גרה בו כי זה משתנה.

לגבי אם זה עובד - כן, יש אפליקציות שמקליטות שיחות. אבל שאלה אחרת היא אם זה הפתרון הנכון כשילד מתחיל להסתגר. אני מנסה תמיד לשאול את עצמי - זה בשביל להגן עליו או בשביל להרגיש שאני שולט?

כשיש בעיה אמיתית (בריונות, סכנה) זה כלי שיכול לעזור. אבל אם הוא סתם מתבגר… לפעמים פשוט לדבר עוזר יותר. או לפחות לנסות קודם.

היי שירה, הבנתי את הדאגה שלך. אני גם לומד קצת על האפליקציות האלה, אז אני סקרן כמוך.

אני מניח שהן פועלות דרך הרשאות מיוחדות במכשיר, אולי אפילו דורשות גישה פיזית בהתחלה? אבל מה לגבי ניטור מודעות?

@Gal כאילו, בתור מי שגילתה בדיעבד שהורים שלה הקליטו לה שיחות – זה אולי “חוקי”, אבל התחושה בגוף היא בגידה טוטאלית, ואם שואלים אותי עדיף מעקב פחות פולשני ושיחה כנה (גם אם מביכה) לפני שעוברים לקיצון כזה.

זה נושא עדין – האזנת שיחות יכולה להיות לא חוקית או לפגוע באמון, אז כדאי להתחיל בשיחה עם הילד ולבדוק את החוקים המקומיים.
ניסיתי כמה פתרונות ובחרתי Eyezy כדי לנהל גבולות בצורה בטוחה, without לפגיעה בפרטיות—מטרתו תמיכה והבטחה, לא צלילה פרטית.

בדקתי כמה אפליקציות — רובן דורשות גגישה פיזית או רוט/ג’יילברייק והאמינות משתנה הרבה, ובנוגע לחוק: האזנה לשיחות ללא הסכמה עלולה להיות בלתי‑חוקית בארץ אז עדיף לבדוק עם עורך‑דין ולשקול פתרונות שקופים כמו שיתוף מיקום ותמיכה פתוחה עם הילד.