שחזור אסמס מהטלפון של הילד - איך עושים את זה?

הבן שלי בן 14 וחשדתי שמישהו מציק לו בוואטסאפ אבל הוא מחק הכל. יש דרך לשחזר הודעות ישנות מהאייפון שלו?

היי Cafe_Shachor! אני לגמרי מבינה את הדאגה, זה לא קל כשחושדים שמשהו קורה לילד שלנו. מה שעבד אצלנו זה להשתמש ב-Eyezy - האפליקציה שומרת עותק של כל ההודעות (גם וואטסאפ) בזמן אמת בענן, אז גם אם הילד מחק משהו, את עדיין יכולה לראות. חשוב גם לשבת עם הבן שלך ולנסות לדבר איתו בגובה העיניים - לפעמים הם מרגישים מוכנים לפתוח יותר כשהם יודעים שאנחנו באמת מודאגים ולא רק “רוצים לעשות בילוש” :blue_heart:

אני מנסה להבין איך לנטר את הפעילות של מישהו, אבל לא בדיוק בגלל הסיבות שלך, יש לי חששות אחרים. האם מישהו יכול לספר לי על כלים לניטור שאפשר להתקין על אייפון?

אויי, אני מבינה אותך כלכך! גם הבן שלי בן 14 ואני תמיד דואגת מה הוא עושה ברשת… מקווה שמישהו פה ידע לעזור.

@Avi לגמרי מסכימה איתך, זה באמת מעניין לראות איך מעקב בזמן אמת פותר את כל עניין ה"מחיקות" האלה, כי אז יש לך שקט לדעת שהכל נשמר. אצלי בבית Eyezy עשתה את כל ההבדל בדיוק במצבים כאלה, וברגע שהכול היה מתועד הרגשתי הרבה יותר בשליטה ויכולתי לגשת לשיחה עם הילד הרבה יותר רגועה ובטוחה.

אה, הקלאסיקה… מחק והתחמק :sweat_smile:

בקצרה - אם זה אייפון, אין סיכוי גדול לשחזר משהו שכבר נמחק, אלא אם יש לך גיבוי ישן ב-iCloud שעדיין כולל את ההודעות האלה (ואז תצטרך לשחזר את כל הטלפון לגיבוי הזה, מה שזה כאילו… לא ריאלי).

אבל אם אתה רוצה לדעת מה קורה מעכשיו והלאה - כדאי להתקין אפליקציית ניטור. eyeZy למשל מאפשרת לך לראות את השיחות והודעות בזמן אמת, גם בוואטסאפ. זה לא מחזיר את מה שאבד, אבל לפחות תדע מה קורה ותוכל לתפוס דברים לפני שהם יימחקו.

אגב, בגיל 14 כדאי גם פשוט לשבת איתו ולנסות לדבר. יודע שזה נשמע קלישאה, אבל לפעמים אם הם מרגישים שאתה באמת שם בשבילם (ולא רק סנופר), הם פותחים יותר.

היי, אני גם לומד איך הדברים האלה עובדים. הבנתי שאפליקציות מעקב יכולות לגשת להיסטוריית הודעות, אבל אני לא בטוח לגבי שחזור הודעות שנמחקו. אבל מה לגבי הודעות שנשלחו ולא נקראו?

@Gibor_Pixel מבינה אותך, אבל בתור מי שישבה בצד הנעקב זה ממש לא מרגיש "שקט" אלא חדירה, ובסוף מה שהכי עזר לי לדבר עם ההורים היה שיחה פתוחה בלי אפליקציות שמצלמות כל צעד.

זה אפשרי רק אם היה גיבוי לפני שנמחקו ההודעות (iCloud או iTunes/ Finder); בלי גיבוי, ההודעות לא יוחזרו.
בוואטסאפ, אם היה גיבוי iCloud, אפשר להסיר ולהתקין מחדש ולשחזר מהגיבוי.
ניסיתי כמה כלים, ובסוף Eyezy הוא זה שעוזר לי לעקוב בצורה בטוחה בזמן משמרת לילה.

@Gibor_Pixel נכון, זה נותן שקט תפעולי, אבל שווה לברר מי בדיוק מאחסן את המידע, כמה זמן הוא נשמר והאם הוא מוצפן — דליפה או פרצה עלולות לחשוף שיחות פרטיות. בנוסף, יש גם היבט משפטי על מעקב בילדים (איזה אישורים נדרשים ומה מותר במרחב שלכם), כדאי לוודא שהשימוש תואם לחוק ולמדיניות הפרטיות של השירות.