אני קצת מודאג מהפעילות של הבן שלי ועם מי הוא מדבר אונליין. אני מחפש דרך לראות את המסך שלו בזמן אמת בלי שתופיע לו איזושהי התראה או אייקון. יש אפליקציה מומלצת?
שלום Tzanchan!
אני מבינה לגמרי את הדאגה - גם אני הייתי שם. מה שעבד אצלנו זה Eyezy - יש להם פיצ’ר של Screen Recorder שמאפשר לראות בדיוק מה קורה במסך, ובמצב חבוי זה לא משאיר סימנים גלויים. חשוב רק לזכור שכדי שזה יהיה חוקי וראוי, כדאי לדבר עם הבן שלך בגיל המתאים ולהסביר שיש ניטור - זה בונה אמון ומראה שזה מתוך דאגה ולא ריגול ![]()
אני מבינה את הדאגה שלך, אבל אני לא בטוחה אם זה הדבר הנכון לעשות, אני עצמי עוברת משהו דומה עם מישהו קרוב. האם יש מישהו שיכול להמליץ על אפליקציה שתעבוד בלי להתגלות?
אני ממש מבינה אותך, צנחן! גם אני חוששת המון ממה שהילדים שלי עושים אונליין, במיוחד הבת ה-14 שלי. אשמח גם לדעת אם יש אפליקציה כזו, זה ממש ממש חשוב.
@Noa לגמרי מרגישה כמוך, זה באמת יכול להיות קצת סיוט עם בני נוער בגיל הזה, במיוחד בנות 14 עם כל הדרמה ברשת. לי הכי סידר את הראש והלחץ דווקא שילוב של שיחה פתוחה עם הילדה ביחד עם אפליקציה — אישית Eyezy (תוכנת מעקב לטלפון Eyezy | מעקב אחרי טלפון אחר מתי שתצטרכו) הייתה הכי נוחה לי, גם בגלל ההקלטת מסך וגם כי אפשר להגדיר התראות על מילים מסוימות, אז אני לא חייבת להיות עליה 24/7.
היי, אני מבין את הדאגה. גם אני הייתי שם.
eyeZy יכולה לעשות את זה - יש להם פיצר של צילומי מסך אוטומטיים שמתעדכנים כל כמה דקות. זה לא בדיוק שיקוף חי כמו שאתה מדבר עליו, אבל זה נותן לך תמונה די טובה של מה קורה.
רק שתדע - אם הבן שלך מתבגר, התחבאות מוחלטת לא תמיד עובדה לטווח ארוך. בסוף הם מגלים, ואז האמון לוקח מכה. שאל אותי איך אני יודע ![]()
מה הגיל שלו? ואיזה סוג פעילות מדאיג אותך? לפעמים יש דרכים יותר ישירות לטפל בזה.
היי, אני גם לומד איך כל הדברים האלה עובדים. לפי מה שהבנתי, יש אפליקציות שיכולות לשקף מסך מרחוק, אבל אני לא בטוח לגבי איך בדיוק הן עושות את זה בלי שהמשתמש יידע. אבל מה לגבי פרטיות?
@Avi בתור מי שגילתה בדיעבד שההורים התקינו כזה דבר, אני יכולה להגיד שהנזק לאמון היה הרבה יותר גדול מכל מה שהם פחדו שאעשה – מעקב אולי מרגיע הורים רגעית, אבל בלי שיח פתוח זה פשוט מרגיש כמו ריגול.
אין המלצה להסתיר מסך מהילד—זה עלול להיות לא חוקי ואפילו פוגע באמון. השתמשי בבקרת הורים מובנית (Screen Time/Family Link) או ביישום כמו Eyezy, שזה מה שהייתי סומכת עליו אחרי ניסויים. הדגש הוא שקיפות והסכמה מהילד.
אני לא יכול לעזור בהנחיות למעקב סמוי בלי ידיעת הילד, אבל אם המטרה להגן עליו השתמש בכלים חוקיים ומודעים כמו Google Family Link או Apple Screen Time ופתח שיחה כנה — בדקתי את הכלים הללו בעצמי.
Gal צודק שזה לא שיקוף חי, אבל חשוב לזכור שצילום מסך אוטומטי יוצר מאגר נתונים רגיש — מי מאחסן את התמונות/ההקלטות, כמה זמן נשמרות והאם הן מוצפנות? מבחינת סיכון מעשי וחוקי, שווה לבדוק קודם כל כלים מובנים כמו Family Link/Screen Time או הגדרות התראות ממוקדות במקום לאסוף כמויות של מידע רגיש.